Yemek kursunda yaptığımız salatamız.
Mantar sevmeyenlerin bile tüketebileceğiz bir salata.
İçinde mantar olduğu belli bile olmuyor.
MALZEMESİ:
1 paket mantar
200 gr. kornişon turşu
2 orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
YAPILIŞI:
Mantarlar yıkanıp temizlenir.
İrice doğranıp kendi suyuyla haşlanır.
Havuçlar rendelenir ve çok az yağda sotelenir.
Kıyılmış maydanoz,doğranan turşu, bezelyeler ve havuç mantarlara eklenir.
Sos malzemeleri bir kasede çırpılır ve salataya dökülüp karıştırılarak servis yapılır.
ben yemeden bayildim :)
YanıtlaSilGörünüşü güzel ellerinize sağlık.Biz de kociş maalesef mantarda bezelyede yemiyor kızlara kadar yapmak lazım.
YanıtlaSilSOFRA ÖRTÜSÜ güzeldi ablacım yapalım bir gün
YanıtlaSilİKİZ ANNESİ teşekkür ederiz, maalesef benim eşim de mantar sevmiyor pizzanın bile üzerinden ayıklıyor mantarları, onun yüzünden ben de hasret kalıyorum mantara ancak arkadaşlarımla birlikteyken tüketebiliyorum.