Kebap restaurantlarında severek yediğimiz kebabın biraz değişik hali.
Yemek kursunda bu haftanın kebabı Halep işi ezmeli kebaptı.
MALZEMESİ:
1 kilo domates
500 gr. kuzu-dana karışık kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
3 kırmızı etli biber
4 sivri siber
YAPILIŞI:
Domatesler ikiye bölünüp,sap kısımları çıkartılır.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilip 200 ısılı fırında iyice pişirilir.
Kabukları çıkartılıp ezilir.
Kıyma,soğan,yumurta ve baharatlarla köfte yoğrulur.
Misket gibi yuvarlanır.
Yağlanmış tepside fırında kızartılır.
Biberler közlenip temizlenir,ince kıyılır.
Domateslere eklenir.
Pişen köftelerin üzerine domatesli karışım dökülüp harmanlanır.
200 C de tekrar fırınlanıp sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...