Ilık bir bahar akşamından herkese merhaba...
Öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, benim sevgili, kıymetli ve sadık izleyicilerim, arkadaşlarım, hepinizi çok seviyorum.
Çok şükür artık iyiyim, geçen cuma hafiften bir boğaz ağrısı başladı, hemen bal- limon ikilisiyle önlemimi aldım. Şimdilik bazı sabahlar yine ağrıyor onun dışında hamdolsun başka bir sıkıntı yok.
Mart ayı benim için yatak-döşek hastalıkla geçti, blogumla ilgilenemedim, elimin altında bilgisayarım olmasına rağmen başlarda kolumu kaldırıp yazacak halim yoktu.
Pek fazla paylaşım yapamadım, kusuruma bakmayın :(
Ama kendimi affettireceğim size söz :)
Bakın elim kolum dolu geldim, mart ayı başında arkadaşlarla kahvaltıda yaptığım brownili cheesecake tarifiyle geldim :)
Brownili Cheesecake
Malzemesi:
(28 cm'lik kalıp için)
Browni:
80 gr. bitter çikolata
80 gr. tereyağ
2 yumurta
120 gr. toz şeker
45 gr. un
25 gr. damla çikolata
50 gr. ceviziçi
Cheesecake:
500 gr. labne peynir
375 gr. krema
2 yumurta
100 gr. toz şeker
65 gr. un
1 limon kabuğu rendesi
75-100 gr. beyaz çikolata (isteğe bağlı)
Browninin Yapılışı:
Tereyağı ocakta eritilir.
Ocaktan alınıp içerisine parçalara ayrılmış bitter çikolatalar eklenir ve eritilip kenara alınır.
Yumurtalar ve toz şeker mikserle çırpılır.
Karışımlar birbirine yedirilir.
Un, damla çikolata ve ceviziçi de eklenip kaşıkla karıştırılır ve altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür.
170 derece ısılı fırında 20-25 dakika pişirilir.
Piştikten sonra soğutulur.
Cheseecake Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpma teliyle çırpılır.
İçerisine limon kabuğu rendesi eklenir ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edilir.
Labne eklenir tekrar yavaşça çırpmaya devam edilir, krema ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.
Un eklenir, 2-3 dakika çırpılır. İsteğe göre beyaz çikolatalar eklenebilir.
Hazırlanıp soğutulan browninin üzerine cheesecake dökülür.
Kalıbın altına alüminyum folyo sarılır.
İçi su dolu tepsinin içine oturtularak 130 derecede 1 saat pişirilir.
- browninin mutlaka soğumuş olması gerekiyor, yoksa birbirine karışabilir, ben sabah browniyi, akşam cheesecake i yaptım.
- cheseecake 130 derecede 1 saatten çok daha fazla zamanda pişiyor, veya benim fırınım öyle pişirdi bilemiyorum, 1,5 saat geçince dereceyi 150 ye getirdim.
- üzerine çikolata sosu (benmari usülü eritilerek) dökülebilir, görüntü olarak daha şık olacaktır, evde olmasına rağmen açıkcası benim o anda hiç aklıma gelmedi :(
Şimdilik bana müsade, size söz veriyorum (yani elimden geldiğince) arayı fazla açmayacağım, daha sık yazacağım.
Hepinize hayırlı akşamlar, iyi hafta sonları diliyorum.
Sağlıcakla kalın.
(yazıya başladığımda daha akşam yeni olmuştu, bitirdim gece yarısı oldu, ama ilk merhabayı yine de silmedim :) )
candostum ;canım arkadaşım,pasta harika görünüyor tarif çok güzel fakat herşey gram ölçüsü bildiğimiz şekil, baardak hesabı versen veya bir açıklama yapsan malzemelerde deyom canım arkadaşım:)
YanıtlaSilcanım teşekkür ederim,
Silbardak vs. ölçüsünde her bardağın ölçüsü birbirine uymuyor bu yüzden yapılan kek veya pastalar istenilen şekilde olamayabiliyor. en iyi netice alınması için gram ölçüsü kullanıyoruz, çünki bazen 1-2 gram bile lezzeti veya kıvamı değiştirebiliyor. :)
Büyük geçmiş olsun canım.Rabbim sağlık ve afiyette daim etsin inşAllah.
YanıtlaSilKek rüya gibi :)
Nefis gözüküyor,ellerine,emeğine sağlık..
Muhabbetle.
Çok teşekkür ederim, aminn canım.
SilSenin yaptığın muhteşem görünümlü lezzetlerin yanında ehh işte :)
Tadı ise süper tavsiye ederim.
Sevgilerimle.
çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilellerine sağlık:))
hayırlı günler sevgiler:))
benim dünyama hoşgeldin Kübra :)
Silçok teşekkür ederim.
Sevgilerimle :)
misss misss :-))
YanıtlaSilellerine saglik canim...
çok teşekkür ederim :)
SilSevgilerimle.
Çok geçmiş olsun öncelikle, nefis görünüyor hatta bunun üzerine sos da olsa harika olur derken önerinizi okudum:)
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık.Ne zamandır düşes patatesten yapasım var size gelince hatırlıyorum hazır haşlanmış patates varken sabah yapayım inş. unutmazsam tabi:)
Mutlu pazarlar..
çikolatalı sos ne hikmetse serviste hiç aklıma gelmedi, sonrasında resmen kafama dank etti ben neden koymadım diye :)
Silçok teşekkür ederim.
Düşes patates çok leziz oluyor, merak ettim yaptın mı bu sabah?
Hayırlı akşamlar.
Yaptım yaptım yayınlıcam blogda:)
Silhadi bekliyorum o zaman :)
Silgünlerdir dört gözle bu tarifi bekliyordum.teşekkürler ablacığım.inşallah en kısa zamanda deneyip yorumlarımı da bildireceğim.:)
YanıtlaSilcanım hep aklımdaydın ama rahatsızlığımdan sonra da yoğunluğumdan ötürü gecikti, kusuruma bakma :(
Silmerakla bekliyorum yorumlarını :)
merhaba.belki size çok saçma gelecek ama uzun zaman önce takip ettim bi blog sahibesi vardı.seniha u.(ddeli kızın çenesi) .nette ararken sizin bloga rastladım.yeni blogu varmı kendisnin .çokseverek takip ettim bir insandı yardımcı olursanız çok sevinirim.
YanıtlaSilYardımcı olmak isterdim ama maalesef benim de fazla bilgim yok.
SilSeniha'ya uzun zamandır bende ulaşamıyorum, bildiğim kadarıyla yeni blogu da yoktu.
leziz gorunuyor fatma, ellerine saglik :)
YanıtlaSilbu arada gitmis oldugun pasta kursundan paylasimlarini da merakla bekliyorum kendi adima.
Çok teşekkür ederim,
Silpasta kursu tariflerinin altına mutlaka Filiz Hanımla pasta kursu diye etiket ekliyorum.
açıkcası her hafta ben de iple çekiyorum kursumu, merak ediyorum bu hafta neler yapacağız diye :)
harka olmuş ellerine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Silsevgilerle.
aman Allah'im harika olmus,ellerine saglik ,nefis nefis.sevgilerle.
YanıtlaSilyorumlarınızla şımardım şımardım :) çok teşekkür ederim.
SilSevgilerimle.
iyi ki filiz hoca var. yoksa nerden bulurduk bu kadar tarifleri. sen çok yaşa filiz hoca seni seviyoruz.
YanıtlaSilFiliz hoca gerçekten çok mükemmel bir insan, sabrına, sakinliğine, bilgisine hayranım...
Silama keşke siz de isminizi yazsaydınız.
iyisin sevindim.
YanıtlaSilgelirim yine.
blogumu temizledim biraz.
çok yazı vardı.
hergün yazıyorum zaten.
:)
iyiyim çok şükür :)
Silama ama ben mimlerimi de alacaktım :)
Blogunu yeni keşfettim, sen naaapmışsın böylee, hepsi müthiş :) Cheesecake o kadar güzel görünüyor ki, resmen işi gücü bırakıp yapasım geldi :)
YanıtlaSilhttp://busra-erdogan.blogspot.com/
Benim dünyama hoşgeldin Büşra :)
SilÜstelik yorumun beni çok mutlu etti, teşekkür ederim, her zaman beklerim.
Hem görüntü hem de lezzeti çok güzel, emin olabilirsin :)
Sevgilerimle.
geçmiş olsun bende yoktum derken hiç haberim olmadı hasta olduğundan:((
YanıtlaSilben cheesa keke bayılıyorum hatta bunun üzerine master yapmaya başlamıştım sonra kaldı vakitsizlik vb.
eline sağlık çok çok severim ben .eminim sende çok güzel yapmışsındır
sağol canım, teşekkür ederim.
YanıtlaSillezzet 10 numara oluyor kesinlikle tavsiye ederim, starbucks da çok severdim ben bunu, kahvanin yanında harika oluyor, Filiz hoca orijinal tarif olduğunu söylemişti.
browni ve çiiz keyk bayılırım.
YanıtlaSilikisi bir arada öle mi.
hımmm bunu denemem lazım.
hepsini bi kerede yerim ben bunun.
sevdiğim şeyleri böle yiyorum da.
cidden ama.
:)
eveet ikisi bir arada muhteşem bir lezzet oluyor :)
Silbende bu sene pasta kursuna gidiyorum fatma(bu arada teklifsiz fatma diyorum samimi bi blog sanirim ondan :) sen hangi kurs merkezine gidiyosun, filiz hocanin yaptiklarida cok cazip gozukuyorda :)
YanıtlaSilBlogumu samimi bulmanıza çok memnun oldum :)
SilBen İsmek Kadıköy Merkeze gidiyorum.
Filiz hanımdan çoooook memnunum, işini gerçekten severek yapan ve kendini sürekliyen yenileyen değerli bir insan.
Siz hangi kurs merkezine gidiyorsunuz?
slm fatma
YanıtlaSilikidir yorum yaziyorum ama bi turlu ulasmadi bi daha yazayim.
bu sene ferahnaz hocaya gidiyorum.
ilk hafta yaptirdgi terkos boregini nette aratirken blogunu bulmustum iyikide bulmusum;)
Merhaba,
Silyorum yazarken bir sorunla mı karşılaştınız anlamadım?
Ben geçen yıl gitmiştim Ferahnaz Hanıma yemek kursuna, selamımı iletin.
Çok teşekkür ederim blogumu beğenmenize çok sevindim :)