Dün akşam bu postu yazmaya başladım, sıra fotoğraf yüklemeye gelince maalesef tıkandım kaldım.
Maalesef bloggerdaki fotoğraf kotamı doldurmuşum, sizlerden ne yapayım ne önerirsiniz diye yardım istedim.
Sonunda zaten var olan yahoo hesabımla aftif olarak hiç kullanmadığım flickr'ı kullanmaya karar verdim.
Sağolsun twitterda arkadaşlar (Lezize/ İrem) in yardımlarıyla bloguma fotoğrafları yükleyebildim ve işte karşınızdayım :)
Daha önce burada pasta kursumuzda yaptığımız pileli börek tarifi vermiştim, basit ve şık börek diye.
Maalesef bloggerdaki fotoğraf kotamı doldurmuşum, sizlerden ne yapayım ne önerirsiniz diye yardım istedim.
Sonunda zaten var olan yahoo hesabımla aftif olarak hiç kullanmadığım flickr'ı kullanmaya karar verdim.
Sağolsun twitterda arkadaşlar (Lezize/ İrem) in yardımlarıyla bloguma fotoğrafları yükleyebildim ve işte karşınızdayım :)
Daha önce burada pasta kursumuzda yaptığımız pileli börek tarifi vermiştim, basit ve şık börek diye.
Tarifi önce nette araştırmış ve hiç bir yerde bulamamıştım.
Ben yayınladıktan sonra ise deyim yerindeyse patlayıp gitmişti.
Şimdi bakıyorum ismmini değiştirip neredeyse yapmayan kalmadı, ama tarif ve şekil sahibi Filiz Enginler hocamızın adı sanı geçmediği gibi benim blogumunda ismi, cismi, linki geçmiyor.
Sadece Olcay ablam blogunda bahsetmişti (sofraörtüsü.com) ve yemeksevdam (Elif) arkadaşımız bahsettiler.
Ben kendimi biliyorum, herkes de beni biliyor zaten, fazla söze gerek de yok.
Şimdi size en az pileli börek kadar şık ve basit bir börek tarifi daha veriyorum.
Biz pasta kursumuzda yaptık, yine tarif ve şekil Filiz hocamıza aittir.
Böreğimizin ismini ise kursumuzdan bir arkadaşımızın (su perisi) önerisi üzerine nergis börek dedik :)
NERGİS BÖREK
Malzemesi:
yufka
1 ölçü su
1 ölçü sıvıyağ
İç malzemesi:
dileğiniz malzeme olabilir,
peynirli, pırasalı, patatesli, kıymalı
Bir yufkayı dörde bölelim ve bir parçasına sıvıyağ-su karışımını sürelim.
Şekilde görüldüğü gibi yufkayı tam ortalayarak, kenarlarlarından pile yaparak ortaya getirelim.
Ortaya getirilmiş hali, daha sonra uzun kalan tarafları da pile yaparak ortaya toplayalım.
Ortada buluşmış pilelerimiz
Tam ortasına iç harcımızı koyalım.
Ve karşılıklı olarak kapatalım.
Artan su ve sıvıyağ karışımına dilerseniz 1 yumurta kırarak böreğin üzerine sürüp, üzerleri kızarana tek fırınlayalım.
Böreğimizin ismini ise kursumuzdan bir arkadaşımızın (su perisi) önerisi üzerine nergis börek dedik :)
NERGİS BÖREK
Malzemesi:
yufka
1 ölçü su
1 ölçü sıvıyağ
İç malzemesi:
dileğiniz malzeme olabilir,
peynirli, pırasalı, patatesli, kıymalı
Bir yufkayı dörde bölelim ve bir parçasına sıvıyağ-su karışımını sürelim.
Şekilde görüldüğü gibi yufkayı tam ortalayarak, kenarlarlarından pile yaparak ortaya getirelim.
Ortaya getirilmiş hali, daha sonra uzun kalan tarafları da pile yaparak ortaya toplayalım.
Ortada buluşmış pilelerimiz
Tam ortasına iç harcımızı koyalım.
Ve karşılıklı olarak kapatalım.
Artan su ve sıvıyağ karışımına dilerseniz 1 yumurta kırarak böreğin üzerine sürüp, üzerleri kızarana tek fırınlayalım.
Afiyet olsun :)
Canım benim, biz seni biliyoruz zaten.. Sen güzel kafanı yorma böyle saygısız insanlarla.. Bu arada bu börek muhteşem görünmekle beraber, yapımı çok emek istiyor gibi, yani tek tek kıvrım vermek çok zahmetli olsa gerek.. Tadının enfes olduğunan şüphem yok tabii. elinize kolunuza sağlık, çoook öpüyorum seni tatlım.. :)
YanıtlaSilTakılmıyorum artık canım, herkes biliyor artık kimin ne olduğunu :)
SilBörek pileli böreğe göre biraz daha zahmetli ama çok leziz oluyor, uğraştığına değiyor.
Teşekkür ederiz canım benim, bende çok öptüm seni, Rabbime emanet olun... :)
çok güzel görünüyor olsada yesek:)
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkür ederiz, uzanıp alıverin bir tanesini :)
Silbiz bu şekşl gül baklavası yapıyoruz güzel fikir elinize sağlık
YanıtlaSilmaalesef baklava kültürüm yok benim :( baklava yaparken daha küçük bir parçada çok daha zahmetli oluyordur sanırım.
SilTeşekkür ederiz :)
Bütün tariflerine baktım nerdeyse, izlemeye almak istedim ama nedense alamadım galiba,izleyicilerini içinde yokum :((
YanıtlaSilBenim dünyama hoşgeldin o zaman :)
SilDaha önce izlemeye almışsın canım, izleyiciler arasında varsın :)
harika olmuş. ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederiz canım.
SilEllerinize sağlık börek çok güzel görünüyor. Ancak bu böreğin şekli '' Büzgülü Gül Baklava'' şeklinden uyarlanmıştır. Bilgi olarak sizinle paylaşmak istedim. Hocanızda börek olarak uyarlamış, çok da güzel olmuş...
YanıtlaSilÖzlem
Teşekkür ederiz Özlem.
SilYukarıda bir yoruma yazdığım gibi benim baklava kültürüm yoktur, baklavada bu şekli bilmiyorum ve hiç yemedim, ama bu yazdıklarınızdan sonra çok merak ettim, baklavada bu şekli vermek için epey uğraşılıyordur.
Bilgi paylaşımınız için ayrıca çok teşekkür ederim.
Merhabalar Benim Dünyam, böreğiniz çok güzel gözüküyor.Kayseri'nin meşhur güllü baklavasıda aynen bu şekilde olur.İncecik açılan yufkalar dörde bölünüp ceviz içi konarak aynen bu şekilde şekil verilir.Böreği uygulanmış halide çok hoş olmuş.Sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilMerhaba;
SilAynı şekilde baklava olduğunu öğrenmiştik, şimdi de baklavasının Kayseri'ye ait olduğunu öğrenmiş olduk, bilgi için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle.
hiç duymamışım iyi mi bu böreği.
YanıtlaSil:)
istemiyon sanırım ama eskilerden biraz temizlik yapabilirsin.
yazılarını atman gerekmiyor.
blogunu kopyalayabiliyorsun.
bulursun. içe aktar dışa aktar filan var.
ya da bilgisayarında bi dosya aç, eski yazılarını oraya kopyala, blogunu arada bir ferahlat biraz. böle çok ağırlaşıyor.
:)
Şimdi duymuş oldun :)
SilAslında zaman zaman düşünüyorum eski fotoğraflar çok kötü, onları silip yeni fotoğraflar eklesem falan diye, ama her seferinde erteliyorum.
Blogumu sık sık dışarı aktarıyorum, bir keresinde digitürk yüzünden bloglarımıza erişemediğimizde dışarı aktardığım blogumu wordprese aktarmıştım.
Aklımın bir köşesinde tutacağım bu önerini. :)
Şekli çok orjinal. Bu hafta misafirim var ve 4 gündür orjinal bir börek arayıp bulamıyordum. Meğer senin postunu bekliyormuşum. :)
YanıtlaSilBir gün önceden yapıp dolaba atmalıyım sanırım... Sonra misafirlere bol bol reklam yaparım :)
Ellerine sağlık canım. (Böyle hamarat bir blogger) le tanıştığım için çok mutluyum çoook :)
Sen galiba hala pileli börekle tanışmadın, yukarıda linkini verdiğim börekte şekil olarak çok orijinal, % 100 memnuniyet garantili :)
SilBen her zaman böreklerimi bir gece önceden yapıp buzdolabına koyarım, misafirim geldiğinde servise yakın pişiririm, böylece hem tekrar ısıtmama gerek kalmaz, hemde çıtırlığını kaybetmemiş olur.
Teveccühünüz canım, güzel baktığınız için öyle görüyorsunuz. :)
her yazıdan sonra kendi reklamı için yorum yazan bloggerların yorumlarını okumaktan sıkıldım,benim gibi gerçekten tarifinizle ilgilenenler için yorumumu bırakayım,tarifn zor kısmı tabii ki şekil vermek,şekil verdikten sonra ise şeklini tepside koruması da zor oldu ancak düzgün olanlar piştikten sonra hoş görünüyor. bu börek hemen tüketileceği zaman pişirilsin çünkü kıtır oluyor, beklerse özelliğini kaybediyor.ben peynirli-fesleğenli yaptım favorimdir bu iç malzemesi. teşekkürler.gül
YanıtlaSilİşte tam istediğim gibi bir yorum, teşekkür ederim Gül, benim dünyama hoşgeldin.
SilŞekil vermesi biraz zahmetli, şeklini koruması da. Ama sürekli yaptığınız zaman eliniz alışıyor ve daha düzgün oluyor.
Ben yukarıda bir yoruma yazdığım gibi, her zaman böreklerimi akşamdan yapıp, servise yakın pişiririm, böylece sıcak ve çıtır çıtır servis ediyorum. Diğer bütün börekler gibi soğuyunca çıtırlığı kalmıyor. İç olarak dileğinizi yapabilirsiniz. Ben çıtır böreklerde patatesliyi de seviyorum, dışı çıtır içi yumuşacık oluyor.
Her zaman beklerim, sevgilerimle.
Elfin
YanıtlaSilElinize sağlık, çok güzel görünüyor bayıldım buna sanırım çıtır çıtır bir börek olur
Evet Elfin, çıtır çıtır leziz bir börek oluyor.
SilTeşekkür ederiz
Bununda şekli diğeri gibi çok hoş canım. Mutlaka Nergis Böreği de deneyeceğim. Filiz hocanızın fikrine, sizlerin de ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilBu ondan biraz daha zahmetli canım, ama aynı onun gibi çok leziz oluyor, tavsiye ederim.
SilTeşekkür ederiz :)
Sevgilerimle.
harika karizmatik bir börek ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilbloguma beklerim :)
http://habinos.blogspot.com/
Benim dünyama hoşgeldin Habinos :)
Silteşekkür ederiz, ilk fırsatta geleceğim :)
sevgilerimle.
ooyyys maşallah ne güzel olmuş bu böle. çok değişikk
YanıtlaSilBenim dünyama hoşgeldin :)
SilÇok teşekkür ederiz.
mimin var bendeeeeee.
YanıtlaSil:)
sona mimsiz kalırsan bi mim daa vardı. ama bloguma gelip sölersin ilerde mimsiz kalınca. oh la la mimi.
:)
Çok teşekkür ederim Deep :)
SilBİr -iki aydır üst üste geldi mimler, bir kısmını yayınladım bazılarını da vakitsizlikten unuttum :)
Çok yoğundum kaç haftadır, burayla da ilgilenemedim zaten, ilk fırsatta gelip alacağım mimlerimi :)
Senin tariflerine bayılıyorum yaa
YanıtlaSilAdım adım hepsini fotoğraflıyorsun:)
Teşekkürü borç bilirim kendime
Bir de mimledim seni
Çok teşekkür ederim canım, ayrıntılarını fotğraflayacağım diye kotamı doldurdum zaten :)
SilMim için ayrıca teşekkür ederim, ilk fırsatta almaya gelirim :)
pembe denizde gördüm sahiden yapmış ya bunu.
YanıtlaSil:)
bende gördüm yapmış misafirlerine :)
SilÇok beğendim böreğinizi en kısa zamanda deniycem
YanıtlaSilelinize sağlık
Teşekkür ederiz, deneyin çok seveceksiniz.
Silbu nasıl muhteşem birşeydir :D ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz.
SilBenim dünyama hoşgeldin :)
Merhaba kahvaltıya gelicek olan nişanlıma bu börekten elimden geldiğince yapmaya çalıştım bayıldı bende haliyle havalara uçtum kocaman teşekkürler bu tarifi paylaştığınız için ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBenim dünyama hoşgeldin Elçin,
SilÇok sevindim böyle hayırlı bir işe vesile olduğum için :)
Rica ederim canım, her zaman beklerim.
Sevgilerimle.
Böreğinize hayran kaldım,denedim,bloğumda isim ve link belirterek kendi fotoğraflarımla yayınlamak istiyorum,iznizle,teşekkürler.Böyle,ilginç,şık,kolay olağanüstü paylaşımlarınızı heyecanla bekliyorum.
YanıtlaSil