Yemek kursunda ben ve arkadaşlarım Demet ve Havva üçümüzün beraber yaptığı ana yemeğimiz.
Ayıptır söylemesi ama çok güzel oldu eee nede olsa bizlerin eli değdi:))
Ben dün akşam evde denedim.Eşimin de hoşuna gitti.
Kursta patlıcan alıp közledik mevsimi olsa neyse ama şu an patlıcan mevsiminde değiliz,o yüzden ben
konserve aldım hazır közlenmiş.
Bu da benim evde yaptığım.
MALZEMESİ:
1 kilo kuşbaşı tavuk eti
3-4 dal taze soğan
3 sivri biber
1 yemek kaşığı margarin(ben tereyağ kullandım)
tuz,karabiber
Beğendi için:
2 yemek kaşığı margarin(ben tereyağ)
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
5 patlıcan
tuz
Üzerine:
bol kaşar peynir
YAPILIŞI:
Taze soğan ve biber ince doğranır,yağ ile biraz çevrilir.
Tavuk eti eklenir,suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Tuz ve biberi eklenir.
Patlıcanlar üç-dört yerinden delinip közlenir.
Soyulup ince kıyılır.
Bir tencerede yağ eritilir,unla biraz kavrulur.
Süt eklenip karıştırılır.
Kıyılan patlıcanlar eklenip koyulaşana kadar pişirilir.
Dikdörtgen borcama tavuk eti yayılır.
Beğendi üzerine dökülür,bol kaşar peynir serpilip 180 ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- patlıcanların kabuklarını çabuk ve pratik soymak için iki ayrı yöndem var.birincisi buzdolabı poşeti gibi bir poşete koyup birkaç dakika bekletmek
- diğeri ise ocaktan aldığınız gibi hemen soğuk su doldurulmuş bir kaba alıp bir kaç dakika bekletmek
- biz ikinci tercihi denedik şokladık patlıcanları rahat soyduk ilk tercih daha kolay oluyor ama bu sefer de naylon poşet ve sıcak teması olduğu için sağlık için pek faydalı olmuyor.
harika olmuş . Evdeki patlıcanları tüketmek için ben de bir tarif düşünüyordum. Bu tarifi eşim de çok beğenir. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim,tadını biz eşimle çok beğendik,sık yapılacakların arasına ekledik,sizlere de tavsiye ederim.
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun :)
denedim. harika oldu. Eşim neredeyse bütün tepsiyi tek başına bitirecekti.közlenmiş patlıcanın tadı insan mest ediyor.teşekkür ederim bu harika yemek için.
YanıtlaSil