Benim gibi bir aşure hastasının maalesef tadamadığı aşure..
Kursta arkadaşlar çok güzel olduğundan bahsettiler.
Yapan arkadaşlarımızın ellerine sağlık...
MALZEMESİ:
1 kg. aşurelik buğday
1/2 kg. kuru fasulye
1/2 kg. nohut
400 gr. kuru kayısı
500 gr. kuru üzüm
400 gr. kuru incir
250 gr. fındık içi
100 gr. dolmalık fıstık
100 gr. kuş üzümü
5 adet karanfil
2 elma
2 portakal kabuğu rendesi
2 kilo toz şeker
2 paket vanilya
üzerine tarçın,nartanesi,ceviziçi
YAPILIŞI:
Buğdaylar akşamdan ıslatılıp,kaynatılarak şişmesi sağlanır.
Nohut ve fasulye akşamdan haşlanır.
Buğdaylara sıcak su dökülür kaynayınca fasulye ve nohut eklenir.
Ayıklanıp yıkanan kuru üzüm ilave edilir.
Sırasıyla fındık içi,dolmalık fıstık,doğranan kayısı,elma,kuş üzümü de eklenir.
Sürekli karıştırılarak pişirilir.
Karanfiller bir cezvede kaynatılır,suyu alınır.
Rendelenmiş portakal kabukları ilave edilir.
Doğranan incirler bir-iki taşım kaynatılıp suyu dökülür.
Aşureye eklenir.
Vanilya ve şeker karıştırılır.
Kaynayan aşureye eklenir.
4-5 dakika daha kaynatılır.
Altı kapatılır.
Kaselere konur ve üzerleri süslenir.
- daima sıcak su ilavesi yapılır,sürekli karıştırılır.
- şeker en son konur.
- istenirse 2 bardak süt eklenebilir.
( aşureyi çok severim bu yıl da bolca aşure yedim ama hiçbiri Emine Beder'in tarifine göre yapılan aşurenin yerini tutmuyor.annem bile kırk yıllık aşuresini bir yana bıraktı artık o da benim yaptığım gibi yapıyor.kesinlikle bir de öyle deneyin diyorum.ben geçtiğimiz sene yapıp buraya tarifini koymuştum.bakmak için buraya tıklayın.)
elinize sağlık. Harika olmuş.
YanıtlaSilarkadaşlarım adına teşekkür ederim.
YanıtlaSil