Geçen hafta yemek kursunda yapılan pilavımız.
MALZEMESİ:
100 gr. kuzu kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet havuç
1 kuru soğan
1 adet ayva
1 kase pirinç
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
YAPILIŞI:
Etler minik minik doğranır ve yağda kavrulur.
Doğranan soğanlar ve havuçlar ilave edilir biraz daha kavrulur.
Yıkanıp süzülen pirinç ve küp doğranmış ayvalarda eklenip kavurmaya devam edilir.
Suyu,tuzu ve biberi eklenip kısık ateşte pişirilir.
Demlendikten sonra kimyonla harmanlanıp servise sunulur.
Ben pilava bişeyler katınca sevmiyorum arkadaşım, geçen gün annem oktay ustada zencefilli pilav görmüş hemen babama taze zencefil aldırıp yaptı ama o nasıl bir pilav, ikinci kaşığı yiyemedim bariz zencefilin apacı tadı, özetle kursta yaptığınız yemek tariflerini yayınlarken tadları konusunda da yorum yapın bence, mesela ben şu malum helvayı merak edip deneyecektim az kalsın:)
YanıtlaSilherkesin damak tadı pek birbirine uymuyor Esra'cım ben de pilavı genellikle sade tüketmeyi seviyorum ama havuçlu veya etli karışımlarla da güzel oluyor o zaman da severek tüketiyorum.Zencefilliyi sanırım ben de yiyemem.uyarını dikkate aldım merak etme.malum helvayı da denememekle hiç bir şey kaybetmezsin zaten :))
YanıtlaSil