Yemek kursunda yaptığımız kurabiye.
Görüntüsü yapılışı aynı tarifini daha önce burada verdiğim karyağdı kurabiye gibi.
Aralarındaki fark bunun hamuruna yoğurt ilave ediliyor içine ise elma konuluyor.
MALZEMESİ:
1 paket margarin (veya tereyağ)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzeme için:
3-4 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviziçi
Üzerine:
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
1 saat dolapta dinlendirilir.
Küçük bir tencerede rendelenmiş elma,şeker ile pişirilir.
Tarçın ve ceviziçi eklenip soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartılır.
İçi oyulup elmalı harçtan konulur.
Yuvarlatılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
170 ısılı fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
1 cezveye su ve şeker konulup eriyinceye kadar ısıtılır.
Soğuyan kurabiyeler önce ılık suya sonra hindistan cevizine bulanıp servis yapılır.
süper görünüyor.birde içinde elma olunca hiç dayanamam.ellerinize sağlık.deneyeceğim
YanıtlaSilteşekkür ederiz, yumuşacık bir elmalı kurabiye oluyor.
YanıtlaSil