Bu kadar yoğunluğun arasında kendi tariflerim ve davet masalarım var yayınlanmayı bekleyen.Sonra birkaç film var yine tavsiye edeceğim. Bunca şeyin arasında öncelikle yemek kursunun tariflerini bitirmek istiyorum.
Geçtiğimiz haftadan yoğurtlu patates yuvası tarifimiz sırada...
MALZEMESİ:
1 kilo patates
yarım limon suyu
2 adet havuç
1 kase yoğurt
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
biraz sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanıp ezilir.
Biraz sıvıyağ, tuz, biberler ve limon suyu ile yoğrulur.
Havuçlar rendelenir ve çok az yağda sotelenir.
Yoğrulan patatesten mandalina büyüklüğünde toplar yapılır.
Her tarafı kıyılmış yeşilliğe bulanır.
Ortasına bastırılıp havuçlar paylaştırılır.
Üzerlerine yoğurt dökülürek servis yapılır.
- Kursta yoğurdu boşluklara doldurularak üzerlerine havuçların konulması daha çok beğenildi, siz nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsiniz...
Goruntusu cok hos eminim tadi da oyledir. Ellerinize saglik
YanıtlaSilayyyyyy çok çekici görünüyor yaa. patates olsun da taştan olsun ben yerim :)) tam atıştırmalık, tek atımlık görünüyorlar.. şık bir 5 çayı sofrasına yakışır.. elinize sağlık fatmacımmmm :))
YanıtlaSileline sağlık ,hem basit hem de göz okşuyor
YanıtlaSilSELEN CAKE TURKISH CUISINE evet tadı da çok güzeldi, görüntüsü gibi, teşekkür ederiz.
YanıtlaSilDİLEKCE aynen canım, benim içinde yeter ki patates olsun :) tadı da kendi gibi çok güzeldi ham hum yedik valla, davetlerin vazgeçilmezlerinden olacak bir lezzet. teşekkür ederiz.
NEVAL teşekkür ederiz, yapması 5 dakika yemesi, 3-5 saniye sürüyor :))
bayıldm bloguna arkadaşm sıra dışı güzel tarifler var takiptesinn :))
YanıtlaSilGÜZELCE hoşgeldin sefalar getirdin canım, güzel yorumlarınla renk kattın dünyama... :)
YanıtlaSilyaaa bu öok güzel görünüyor ellerinize sağlık bende denicemmm :)
YanıtlaSilo zaman kolay gelsin sana :)
YanıtlaSil