Yemek kursunda yapılan makarnamız.
Makarna seven biri olarak ayrıca belirteceğim hatta gizli falan değil aşikare reklam yapacağım BARİLLA olmazsa olmaz makarnam :))
Bu tarifimiz kremalı fettucini diye geçiyordu, ben bir heves fettucini beklerken karşıma kalem makarna çıktı...
Neticede ikiside makarna diyenler olabilir ama ikisi arasında görünüş bakımından dağlar kadar fark var...
Mesela ben makarnayı çok sevdiğim halde burgu makarnadan hoşlanmıyorum ve evime girecek en en en son makarna o olabilir, yani dünya üzerinde başka çeşit kalmazsa...
Dediğim gibi en sevdiğim makarna markası ve bence en lezzetlisi Barilla, her çeşiti bulunuyor.
Aaaa birde Amway'ın makarnası da çok lezzetli, onu da kesinlikle tavsiye ediyorum.
Tıpkı Barilla gibi hiç sos falan katmadan sade bile tüketebilirsiniz.
Reklamlar bitti :)) sıra tarifte...
Aslında ben bunu fettuciniyle yapıp fotograflayıp öyle koyacaktım ama bu aralar ben yediğime dikkat ediyorum, kalp doktorum birkaç kilo vermemi söyledi şimdilik söz dinliyorum makarna ve pilavdan uzak duruyorum, o yüzden yapamadım:( biliyorum kendime hakim olamam ham hum yerim, yapmamak en iyisi :)
MALZEMESİ:
1 paket fettucini makarna veya kalem makarna
1 küçük kutu krema
yarım paket mantar
2 diş sarımsak
1 kırmızı etli biber
4 dal taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
ÜZERİNE:
kaşar rendesi
(bence parmesan çok daha güzel yakışırdı)
YAPILIŞI:
Mantar ve sarımsaklar doğranır,sıvıyağda kavrulur.
Şerit doğranan biber,doğranan taze soğan ve ıspanak yaprakları eklenir.
Kavurmaya devam edilir.
Krema, tuz ve biber eklenip 1-2 taşım kaynatılır.
Haşlanıp süzülen makarnalar sosa eklenir.
3-4 dakika beraber pişirilir.
Suyunu çekince servis tabağına alınır.
Rende kaşar peynir serpilip, sıcak servis yapılır.
Çok severim çooook hatta okurken kalkıp yapsam dedim ama saati görünce vazgeçtim:))
YanıtlaSilben cevap yazana kadar sanırım yapmışsındır :) afiyet şeker bal olsun :)
YanıtlaSil