Çerkes tavuğunu Güzide yengenin elinden yemişimdir daha çok, onun yaptığı, elinin değdiği herşey gibi çerkes tavuğunu da çok beğenmiştim, yemeye doyamamıştım.
Benim kayınvalidem çerkes, ama onun yaptığı hem görüntü, hem de tat olarak çok daha farklı oluyor.
Çerkes tavuğunun birçok çeşitleri var, en yaygın olarak bilineni şimdi vereceğim tarif.
MALZEMESİ:
1 orta boy tavuk
400 gr. ceviziçi
1 bayat ekmek
tuz, karabiber
sarmısak
üzerine:
yarım kahve fincanı sıvıağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
maydanoz yaprakları
YAPILIŞI:
Tavuk iyice haşlanır, küçük küçük didiklenir.
Ekmek tavuk suyu ile ıslatılır.
Tuz ve karabiber eklenir.
Ceviziçide ilave edilip robotta çekilir.
Krema kıvamına gelinceye kadar tavuk suyu eklenir.
Tavuk etleri de ilave edilip düzgünce harmanlanır.
Sıvıyağda pulbiber 10-15 dakika bekletilir.
Biberin rengini alan sıvıyağ çerkes tavuğunun üzerine gezdirilir.
Bütün ceviziçleri ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır.
Çok severim çerkez tavuğunu.Seninki de çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.Afiyet olsun.
YanıtlaSilcok reca ediyorummm... sebze agirlikli tariflerrrr. pleaseeeee
YanıtlaSilİKİZ ANNESİ teşekkür ederim, sanırım çerkes tavuğunu sevmeyen yoktur...
YanıtlaSilSOFRA ÖRTÜSÜ sizin hoca yapıyor ya bizde senden öğrenelim :))
Ellerine sağlık...süperr , bayılıyorum çerkez tavuğuna :)
YanıtlaSilAaaaaaa ama bu yapılırmış kii.. :)) Ben çok bilmezdim bu tarifi, sadece bi kaç yerde rastladım ve hepsinde de severek yemiştim.. Ama inanın bu kadar kolay yapılabilir olduğunu hiç düşünmemiştim, artık nasıl büyütmüşsem gözümde.. :))) Gelecek hafta almayı düşündüğüm misafirlerim için uygun olabilir aslında.. Hımm evet evet olabilir.. :P
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcımmm :))
İÇİMİZDEKİ KARNAVAL teşekkür ederiz, hepimiz de çok seviyoruz herhalde :)
YanıtlaSilDİLEKCE evet canım bu kadar basit işte 5 dakikada yapıyorsun ve ortaya bu çok lezzetli çerkes tavuğu çıkıyor :) iyi hatırlattın benimde cumaya misafirim gelecek salata çeşitlerinden birinde bunuda yapabilirim...
Sanada kolay gelsin o zaman, bir dene asla pişman olmayacaksın :)