Sırada ıspanaklı peynirli rulo var.
Baştan söyleyeyim benim gibi yumurta sevmeyenlere göre değil...
Çünki hamurunu sadece yumurta tutuyor.
Bilmezseniz belki yersiniz ama gözünüzün önünde içine kırılan yumurtaları görünce, pek bir iştahınız kalmıyor :)
Ucundan kıyısından tadına baktım, kokusunu ise pek hissetmedim açıkcası, içindeki peynirler bastırmıştır belkide...
MALZEMESİ:
Hamur için:
500 gr. ıspanak püresi
2 dilim ekmek
2 yemek kaşığı galeta unu
4 yumurta
tuz,karabiber
İç malzemesi:
200 gr. labne peynir
100 gr. krem peynir
1 kırmızı biber ( etli )
biraz kıyılmış maydanoz
1 su bardağı haşlanmış mısır
tuz
YAPILIŞI:
Ekmeğin kenarları çıkartılıp ıslatılır ve suyu sıkılır.
Yumurta ak ve sarıları ayrılır.
Sarılara ıspanak püresi, galeta unu,tuz,karabiber eklenip mikserle biraz çırpılır.
1 fiske tuz ilavesiyle yumurta akları kar haline gelene dek çırpılır.
Ispanaklı harca eklenip, tahta kaşıkla karıştırılır.
Karışım yağlı kağıt serili dikdörtgen bir tepsiye yayılır.
( yağlı kağıt serili olsada çok az yağ gezdirin)
170C ısılı fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz rulo sarılır.
Islak bezle örtülür.
İç malzemenin hepsi bir kasede karıştırılır.
Kağıttan ayrılmış ıspanaklı keke sürülüp, tekrar sıkıca rulo yapılır.
Dilimlenerek servis yapılır.
Arzuya göre bizim yukarıda yaptığımız gibi üzerine krem peynir sürüp maydanoz ve havuçla süsleyebilirsiniz.
Dilimlenmiş fotosu net çıkmamış, üzerinde biraz oynamalar yaptım ama düzeltemedim, o yüzden buraya koy(a)madım...
Canım, oldukça zahmetli birşeymiş, çok uğraştırıcı şeyleri sadece tadına bayılıyorsam yapmayı gözüm kesiyor benim.. Tadını bilemem ama tarif ve görüntüsü benim de iştahımı pek kabartmadı işin doğrusu..
YanıtlaSilYine de çok farklı bir tarzı olduğu için ucundan bi tadmak isterdim, önyargılı olmamak için.. Öpüyorummm tatlım.. :))
yani biraz uğraştırıyor ama açıkcası pek uğraştığınıza değmiyor gibi , ben etkilemiş olmayayım ama...
YanıtlaSilben de seni öpüyorum canım iyi akşamlar. :)