Yemek kursumuzdan kadınbudu köfte tarifimiz.
Tadı güzeldi, ben seviyorum her çeşit köfteyi, her ne kadar bu yumurtaya bulanıp kızartılıyor olsada :)
En son geçen senelerde yapmıştım, sanırım ramazanı şerifdeydi.O zaman ya blogum yoktu, yada yetiştirip fotosunu çekememiştim, şimdi hatırlayamıyorum. Ama uzun zamandır yapmamıştım.
Ben çocukken Aynur yengem yapardı bunu, kadınbudu köfte derdi, bende çocuk aklı işte içinde kadınbudu denen bir etin olduğunu falan düşünürdüm :))
Neyse düştü çenem sanırım sevincimden, artık tarifine geçelim bakalım:
Haa bu arada unutmadan, fotoda gördüğünüz incik boncuk ve taşlar, bizim kurstaki yemek masamızdan, ya işte biz böyle süslü masada yiyoruz :)
MALZEMESİ:
500 gr. kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 kuru soğan
biraz maydanoz
4 yumurta
tuz, karabiber
galeta unu
kızırtmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kıymanın 3'te 2'sine rendelenmiş soğan eklenir.
1-2 kaşık sıvıyağla iyice kavrulur.
Pirinçler iyice pişirilir.
Kavrulmuş kıymanın içine bir yumurta, kalan çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi eklenip yoğrulur.
Limon büyüklüğünde kopartılır, oval şekil verilir.
Köfteler önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulanır.
Kızgın yağda kızartılır, kağıt havlu üzerine alınır.
Sıcak servis yapılır.
Sonrada afiyetle mideye indirilir:))
ellerine saglik canim köfteler enfess görünüyor..sicacik sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım, ben de kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...
YanıtlaSilÇok severim kadınbudu köfteyi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor.
teşekkür ederiz canım, tadı da çok güzeldi
YanıtlaSil