Şimdi vereceğim ölçü 5 yufkadan yapılıyor, siz dilerseniz ölçüyü azaltabilirsiniz.
MALZEMESİ:
5 adet yufka
İç Malzemesi
1 kg. ıspanak
1 kuru soğan
tuz, pulbiber,nane,kekik vb. baharatlar
sıvıyağ
Üzerine:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2,5 su bardağı süt
tuz
bol kaşar peynir
YAPILIŞI:
Ispanakları bol suda ykayıp ince ince kıyın.
Kuru soğanı sıvıyağda biraz kavurun içine ince kıyılmış ıspanakları, tuzu ve bol baharatları ekleyip harlı ateşte suyunu salıp çekene dek pişirin.
Yufkaları açıp üst üste koyun ve artı şeklinde kesin.
Üzerlerine sıvıyağ gezdirin ve ıspanaklı harçtan geniş kenarına koyun, sonra rulo sarıp kendi etrafında döndürün. (gül böreği şeklinde olacak )
Bütün börekleri sarıp tepsiye dizin.Üzerleri hafif kızarana dek 200 ısılı fırında pişirin.
Beşamel sos için, tencereye tereyağı alıp eritin, unu ilave edip kavurun, sütü ekleyip çırpma teliyle hızlı hareketlerle karıştırın,koyulaşıp pişirin.Altını kapatınca tuzunu ilave edin.
Fırındaki böreklerin üzerlerine beşamel sosdan paylaştırın ve tekrar fırınlayın, kızarmaya başladıklarında rendelenmiş kaşar peyniri üzerlerine koyun ve kaşarlar eriyip kızarana dek pişirin.
Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.Hatta bu saatte olsa da yesem dedirtti bana:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok nefis görünüyor,üstü çıtır çıtır.
YanıtlaSilsevgiler;Bana da beklerim.
İKİZ ANNESİ teşekkür ederim canım, valla hiç hayır demezdim saat kaç olursa olsun :))
YanıtlaSilAYCAN bloguma hoşgeldiniz, güzel yorumunuz için de ayrıca teşekür ederim, en kısa zamanda iade-i ziyaretinize geleceğim. sevgilerimle...