Geçtiğimiz haftanın son tarifi diyeceğim ama iki hafta oldu aslında.
İlk tadına baktığımda yorumlarım olmuştu, ama şimdi pek hatırlayamıyorum:(
Tarife göz atarken sanırım çok fazla yağlı bulmuştum, tadına da yansımıştı haliyle, bir zamanlar yaptığımız elmalı toplara benziyor yapımı ama elmalı toplar bu kadar ağır olmuyordu.
Görüntü süper, kalorisini düşünmeden yersiniz artık, ben bir taneyi yerken kırk kez düşünmüştüm...
MALZEMESİ:
200 gr. tereyağ
8 yemek kaşığı toz şeker
yarım limon kabuğu rendesi
1,5 çay bardağı süt
500 gr. petibör bisküvi
1 çay bardağı fındık kırığı
3 yemek kaşığı kakao
hindistan cevizi
toz fıstık
YAPILIŞI:
Yağ eritilir, şeker ve limon kabuğu rendesi eklenir.
Kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
Soğuk süt eklenip, karıştırılır.
Bisküviler iyice ezilir ve pişen karışım ve fındık içi eklenir.
İyice yoğrulup ikiye ayrılır.
Birine kakao eklenip yeniden yoğrulur.
İsteğe göre hindistan cevizi veya toz fıstığa bulanır.
2-3 saat dolapta bekletilip servis yapılır.
Görüntüleri süper ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilteşekkür ederiz canım :)
YanıtlaSil