Bu gün yemek kursundan geldim, ama daha önceki haftanın yemeklerini yayınlayamamıştım.
Bir de son davetimizin pastası var yayımlanacak, onu özellikle sona bırakıyorum.
Bir yerden başlamam lazım artık...
Geçtiğimiz hafta sadece çorbanın tarifini verebilmiştim bu gün kalanını yazmak istiyorum.
Nohut püreli kebaptan başlıyorum...
Altındaki nohut püresi kebabımıza ayrı lezzet katıyor...
Hatta bir kaç arkadaşımız hünkarbeğendi yerine bunu daha çok beğendiler.
MALZEMESİ:
2 su bardağı nohut
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı köri
tuz, karabiber
1 kuru soğan
1 adet domates
3 adet sivri biber
400 gr. kuzu kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızı pulbiber
YAPILIŞI:
Nohutlar iyice haşlanır, ezilip püre yapılır.
Tencerede yağın yarısı eritilir (tereyağının), un pembeleşene dek kavrulur,ezilmiş nohut, süt, köri, biraz tuz ve karabiber eklenir.Katı bir püre olana dek pişirilir.
Misket büyüklüğünde yuvarlanır borcama dizilir.
Kalan tereyağda kıyılmış soğan, sivri biber ve et kavrulur.
Bir su bardağı suda inceltilen salça, küp doğranan domates eklenir, kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirilir.
Tuz ve karabiber tatlandırılır.
Sıvıyağda kızdırılan pulbiber nohut toplarının üzerine gezdirilir.
Etli karışım üzerlerine dökülür.
Sıcak servis yapılır.
- nohut toplarını yapmak biraz zahmetli olabiliyor, bazen bir türlü toparlanamıyor, bu yüzden borcama top yapmadan normal şekilde de alıp üzerine düzeltebilirsiniz.biz öyle yaptık.
tarif nefis ve değişik,yapacağım Mevlamın izniyle
YanıtlaSilellerine sağlık kardeşim.
teşekkür ederim, ben beğendim tadı da güzeldi, size de şimdiden kolay gelsin.
YanıtlaSil