Tam kış mevsiminde bol bol sulu sulu portakal zamanındayız. Ben de eşime ziyarete gelenler için kek yapmaya karar verdim.Bir kaç gün öncesinde sodalı keki süt kullanarak yapmıştım.
Bu sefer de portakallı yapayım dedim.Aslında ben buraya tarif koyduğumu sanıyordum ama meğer yazmamışım.Alışkanlık oldu artık her yaptığımın fotografını çekmek :) İyi ki de çekmişim bakın şimdi tarifini veriyorum.
Benim klasik kek tarifim vardır.Bütün keklerimi o tarife göre yaparım, neli olmasını istersem o tarif üzerine kullanırım.
Bu da aynı tarife portakal katılmış hali.
MALZEMESİ:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından biraz az portakal suyu
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
YAPILIŞI:
Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın.
İçine sıvıyağı ve sütü ekleyin.
Önce portakalın kabuğunu rendeleyip sonra suyunu sıkın ve karışıma ekleyin.
Unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Yağlanmış kek kalıbınıza kek karışımını dökün ve 180 ısılı fırında pişirin.
- benim kullandığım portakallar bol suluymuş bu yüzden bir portakaldan nerdeyse 1 bardağa yakın su çıktı.
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilAyrıca yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini diler yeni yılınızı tebrik ederim.
Saygılarımla.