Bizim menüde pasta olmayınca yoğun istek üzerine pasta yapmaya karar verdik.Eksik malzemeler hemen alındı.
Ve çok lezzetli bir pasta çıktı ortaya.
Bence sizde en kısa zamanda bu pastayı deneyin.
MALZEMESİ:
PANDİSPANYA:
6 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
PASTA ARA KREMASI:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 vanilya
limon kabuğu rendesi
ÜZERİNE:
1 paket krem şanti
mevsim meyvası
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaların ak ve sarıları ayrılır.
Aklar bir fiske tuz ile kar haline gelene dek çırpılır.
Şeker ve yumurta sarıları ayrı bir kapta iyice çırpılır.
Yavaşça birbirine karıştırılır.
Tahta bir kaşık ile un ve nişasta yumurtalara yedirilir.
(Çok yavaş havalandırarak karıştırılır.Metal kaşık kullanmıyoruz)
Yağlanmış ve unlanmış çember bir kalıba dökülür.
170 ısılı fırında kapağı hiç açılmadan 30-35 dakika pişirilir.
Fırından alınıp soğutulur,ortadan ikiye kesilir.
Krema için,küçük bir tencerede süt,un,şeker ve yumurta sarıları iyice karıştırılır.
Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılarak pişirilir.
Altı kapatılınca vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
Ortadan ikiye kesilmiş pandispanya şekerli sütle ıslatılır.
Ve ara kreması sürülür diğer kesik parçada üzerine kapatılır.
Üzerine krem şanti ile sürüp meyva dilimleriyle süslenir.
Bir kaç saat buzdolabında bekletilir.
- kakaolu yapmak isterseniz pandispanya ya veya kremaya 1 ya da 1,5 yemek kaşığı kadar kakao ilave edebilirsiniz.
- çoğunlukla nişasta, mısır nişastası kullanılır.
görüntü muhteşem,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhülya