MALZEMESİ:
6 adet kabak
1 kemiksiz tavuk göğsü
yarım paket mantar
100 gr. taze kaşar peynir
biraz sıvıyağ
tuz,karabiber.pul biber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
yarım litre süt
tuz
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur.
Yumuşayana dek haşlanır.
Ilıyınca boydan ikiye bölünür.
Kaşıkla içleri çıkartılır.
Temizlenip kıyılan mantarlar suyunu çekince sıvıyağda kavrulur.
Doğranan tavuk etleri ilave edilir.
Suyunu çekene dek kavurmaya devam edilir.
Beşamel sos hazırlanır.
Mantarlarla karıştırılır.
Oyulan kabakların içine doldurulur.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilir.
Kırmızı biberle süslenir.
Üzerleri kızarana dek fırında pişirilir.
tarif senin tavuklu ogratene cok benziyor.sadece kabak eklemesi var galiba
YanıtlaSilMerhaba güzel bir şeye benziyor.Senden bir şey rica edeceğim.Bu sitede görmüştüm diye hatırlıyorum ama bulamadım.Kuşbaşı tavuğu galeta ununa bulayıp kızartıyordun tarifini veya linki verebilir misin sevgiyle kal::)Ben Büşra
YanıtlaSilSofra örtüsü ablacım tavuk gratenle alakası yok bunda kabak haşlanıp boydan ikiye bölünüyor ortsı çıkarılıyor içine tavuk mantar ilave ediliyor.tepside ki görüntü sanırım seni şaşırttı,tabaktaki tek fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.
YanıtlaSilBüşracım canım bende hatırlayamadım, bende değil ama yukarıdaki yorumda sofraörtüsü yazan yere tıkla belki ablamın sitesinde vardır.