Siz bu postu okurken ben yemek kursunda güzel ve lezzetli mamalar yapıyor veya onları mideme indiriyor olacağım:))
Çünki otomatiğe aldım geceden hazırlıyorum.
Geçen hafta kursta ben dahil 3 arkadaşımızın yaptığı çoooook lezzetli poğaçalarımız.
Hani pastanelerde paketlerde satılan minik sandviçler varya % 90 aynı tat ama daha lezzetlisi,daha güvenlisi.
Kapış kapış yedik biz,masaya iki ayrı servis tabağında konuldu malum kalabalığız:)
Bizim grup kendi önündekileri bitirdi diğer arkadaşlar çayla birlikte tüketeceklermiş bu arada bizim gruptaki arkadaşlar tepsiye saldırdık ama napalım çok lezzetli olmuşlardı:)
Ben pazar günü kahvaltıya gelecek misafirlerime yapacağım siz de ilk fırsatta yapın diyorum.
Bu arada daha öncede bahsetmiştim artık fotoğrafları bu işin eğitimine almış cici bir arkadaşımız Büşra çekiyor.
Çünki otomatiğe aldım geceden hazırlıyorum.
Geçen hafta kursta ben dahil 3 arkadaşımızın yaptığı çoooook lezzetli poğaçalarımız.
Hani pastanelerde paketlerde satılan minik sandviçler varya % 90 aynı tat ama daha lezzetlisi,daha güvenlisi.
Kapış kapış yedik biz,masaya iki ayrı servis tabağında konuldu malum kalabalığız:)
Bizim grup kendi önündekileri bitirdi diğer arkadaşlar çayla birlikte tüketeceklermiş bu arada bizim gruptaki arkadaşlar tepsiye saldırdık ama napalım çok lezzetli olmuşlardı:)
Ben pazar günü kahvaltıya gelecek misafirlerime yapacağım siz de ilk fırsatta yapın diyorum.
Bu arada daha öncede bahsetmiştim artık fotoğrafları bu işin eğitimine almış cici bir arkadaşımız Büşra çekiyor.
MALZEMESİ:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Yoğurma kabında ılık süt,şeker ve maya karıştırılarak üzeri kapatılıp kabartılır.
Sıvıyağ eklenir.Un ve tuzda eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp istenilen şekiller verilir.
Yağlanmış tepside 30 dakika mayalandırılır.
Üzerine yuurta sarısı sürülür.
170 ısılı fırında pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine fırça ile sıvıyağ sürülüp temiz bir bezle üzerleri örtülür.
- sandviçlerin daha parlak olması için üzerlerine sıvıyağ sürülür.
- biz yarım saatten daha fazla beklettik.
Hayırlı cumalar. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
bu tarifi denicem hemen, emirhan çok seviyo hazır tarifinin gerçeğini bulmuşum kaçarmı:)
YanıtlaSilellerinize sağlık canım çok güzel olmuş belli
Fuat Gencal teşekkürler Fuat bey gerçektende çok lezzetli tadına doyum olmuyor.
YanıtlaSilTuğba en kısa zamanda denemelisin Tuğbacım tam çocukların seveceği bir lezzet.Teşekkür ederiz artık sizden de bekliyoruz hadi artık:)
Fattam Erva da cok sever emnim :) komsu da pissin bize de dussun gayri :))))
YanıtlaSil