Geçen hafta ki yemek kursu fotografları elime ancak çarşamba günü ulaşdı.
2 gündür de eşimin sağlığıyla ilgilendiğim için ancak şimdi fırsat bulabildim.
Geçtiğimiz hafta ki menümüz şöyleydi:
2 gündür de eşimin sağlığıyla ilgilendiğim için ancak şimdi fırsat bulabildim.
Geçtiğimiz hafta ki menümüz şöyleydi:
Kremalı Badem Çorbası
Yufkalı Köfte
Acem Pilavı
Paskalya Çöreği
Rumeli böreği
Fazla birşey yazmak içimden gelmiyor o yüzden hemen tariflere geçmek istiyorum affınıza sığınarak...
Kremalı Badem Çorbası
MALZEMESİ:
4 yemek kaşığı toz badem
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 küçük kutu krema veya 1 su bardağı süt
su,tuz
Üzerine :
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Toz badem,un ve sıvıyağ 4-5 dakika kavrulur.
Soğuk su ilave edilir.
Kaynayana kadar karıştırılır.
2-3 dakika daha pişirilir.
Ilıştırılan kreması ilave edilir.
1-2 taşım daha kaynatılıp tuz ilavesiyle altı kapatılır.
Tereyağda kızdırılan toz biber üstüne dökülüp servis yapılır.
Yufkalı Köfte
MALZEMESİ:
500 gr kıyma
bayat ekmek içi
3 yemek kaşığı çekilmiş ceviziçi
2 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
1 kuru soğan
tuz,karabiber
2 yufka
2 yumurta
Üzerine:
domatesli sos veya mantarlı sos veya sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Kıyma,rende soğan,ekmek,ceviziçi,fıstık,tuz ve karabiberle köfte yoğrulur.
2'ye ayrılır.
Birinci yufka tezgaha serilir.
Üzerine çırpılmış yumurta sürülür ikiye katlanır.
Yufkanın geniş kısmına rulo yapılan köfte konulup kenarları kapatılıp sıkıca rulo yapılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp 2 parmak kalınlığında kesilir.
2.ci yufkaya da aynı işlam yapılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
180 ısılı fırında kızarana dek pişirilir.
Üzerine arzu ettiğiniz sosu döküp servis yapılır.
Biz kursta sadece yoğurtlu sos yaptık,ben eve gelince eşim sever diye yaptığım da bir kısmına domates sosu bir kısmına da yoğurt döktüm her iki türlü de çok lezzetli oluyor.
ACEM PİLAVI
MALZEMESİ:
2 su bardağı pirinç
3 adet havuç
2 tavuk but
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber
biraz sıvıyağ
YAPILIŞI:
Pirinç tuzlu suda 1 saat ıslatılır.
Nohutlar haşlanır.
Havuçlar rendelenir sıvıyağda sotelenir.
Tavuklar haşlanır,ılıyınca didiklenir.
Az yağda sotelenir.
Altı dar üstü geniş bir tencerenin en altına tavuk eti,üzerine nohut,üzerine sotelenen havuç en üstü süzülen pirinç konur.
4 su bardağı su kenarından eklenir.
Tuz ve karabiber serpilir.
Tereyağ üzerine paylaştırılır.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirilir.
15-20 dakika demlendirilir.
Bir tepsiye ters çevrilerek servise sunulur.
offff ki ne offff, hepsi süper bunların yaaaa. :)
YanıtlaSilay hepsi çok nefis.ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba bloğunuzu yeni keşfettim.Muhteşem lezzetler hazırlamışsınız ellerinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilSwotpisces teşekkür ederim canım:)
YanıtlaSilUğur böceği teşekkür ederim canın çekmedi değil mi? :)yakın olsan yapar gönderirdim.
Fatoş Öztürk bloguma hoşgeldin canım güzel yorumun için de ayrıca çok teşekkür ederim.