Eğer benim gibi pirinç pilavı yerine bulgur pilavı sevenlerdenseniz tam size göre bir tarif.
MALZEMESİ:
3 su bardağı bulgur
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
300 gr. kestane
tuz
YAPILIŞI:
Yemeklik doğranan soğan tereyağda kavrulur.
Bulgur ilave edilir biraz daha kavrulur.
Suyu ve tuzu eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
İndirmeye yakın haşlanıp soyulmuş kestaneler eklenir.
Suyunu çekene dek pişirilir.
15-20 dakika dinlendirilip servis yapılır.
Gelelim havuç mücverimize:
MALZEMESİ:
1 kilo havuç
1 şişe soda
2 yumurta
tuz,karabiber
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Havuçlar rendelenir,suyunu çekene dek tavada çevrilir.
Ilıyınca soda,yumurtalar,tuz ve karabiberi eklenir.
Unu ilave edilerek kaşıkla sürekli karıştırılır.
Bir kaşık yardımıyla kızgın yağa atılır.
Önlü-arkalı kızartılır.
Sarmısaklı yoğurt ile servise sunulur.
bu aralar yemek blogu gibi olduk ve bundan pek memnun olduğum da söylenemez, ama bir süre böyle idare edeceğiz artık.
eline sağlık.bu pilavı ilk kez duydum.lezzetliye benziyor
YanıtlaSilellerinize sağlık canım arkadaşım mücver harika gözüyor hemen deniycem
YanıtlaSilUğur böceği Kestaneli pilavı bulgurda değil ama pirinçle yapılanı duymuştum bunu ben de ilk kez duydum ve tatdım.
YanıtlaSilCan dostum canım benim tadı da güzeldi bence de denemelisin.