Ama tabii kursta benden yaşça baya bir büyük Fatma ablamız var,bu yüzden ben orta Fatma diyorum kendime.Benim küçüğüm henüz 17 yaşında Ayşegül ablamız gülüyor sana 3.cü diye sesleneceğim bak ona göre diyor :))
Bunları neden yazıyorum çünki şimdi vereceğim tarifi orta ve küçük Fatma birlikte yaptık :)
Bizim evde balkabağı çok seviliyor her türlü tatlı olarak tüketiyoruz.Özellikle krem şanti-bisküvi-ceviz karışımıyla bayılıyoruz.İrmikli olanını hiç yapmamıştım tadı güzeldi.
MALZEMESİ:
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı tozşeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kilo balkabağı
1 peket petibör bisküvi
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviziçi
üzerine hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt,irmik ve şeker bir tencerede kıvam alana kadar(muhallebi) pişirilir.
Vanilya eklenerek altı kapatılır.
Servis tabağının ortasına pasta çemberi konulup pişen irmik tatlısı dökülür.
Soyulan kabaklar küçük küçük doğranır ve 1,5 bardak şeker ile pişirilir.
Püre gibi ezilir.
İçine bisküviler kırılır ceviziçi de eklenerek karıştırılır.
Ilıyan irmik tatlısının üzerine düzgünce yerleştirilir.
Bir gece buzdolabında bekletilir.
Çember çıkarılır.
Üzeri hindistan cevizi ile süslenip servis yapılır.
- dilerseniz borcamda da yapabilirsiniz,o zaman borcamı mutlaka ıslatın.
Yaaa süpper görünüyor ama bu.. Hele de diyetteyken.. Balkabağını biz de çok seviyoruz ama klasik tatlısının dışında hiç farklı bi şekilde denemedim.. Tadını merak ettim doğrusu..
YanıtlaSilbak bir de böyle dene çok lezzetli oluyor:) altını irmikli yapmazsan üzerine mutlaka kremşanti sür tadı enfes bir şey oluyor.Arada bir kaçamak yapmaktan birşey olmaz:) sen dengelersin.
YanıtlaSil