15 nisandaki yemek kursumuzdan yüksük çorbası...
Yüksük çorbası çok eskiden beri yapılan biri çorba çeşidi.
Orijinalinde hamurlar dikiş yüksükleri ile kesilirmiş, yemek kursunda dikiş yüksüğü olamadığı için çorba yapımında görevli olan arkadaşlarımız bir kısmını alyansla bir kısmını ise küçük kareler şeklinde kestiler.
Aslında çok küçüktü hamurlar, ancak piştiği zaman fotografta da gördüğünüz gibi kocaman oldular.
Siz yaparken çok daha küçük boyutlarda kesmeye çalışırsanız şekil olarak daha güzel görünümlü bir çorba olur.Lezzet olarak çok güzeldi tavsiye ederim.
Gelelim o hafta neler yapmışız bir bakalım:
1. YÜKSÜK ÇORBASI
2. DAMAT DOLMASI
3. PERDE PİLAVI
4. SEMİZOTLU BULGUR SALATASI
5.ISPANAKLI PASTA
İşte çorbamız...
MALZEMESİ:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
200 gr. kıyma
karabiber
2 yemek kaşığı salça
biraz sıvıyağ
limon suyu
Üzerine:
2 yemek kaşığı tereyağ
nane
YAPILIŞI:
Nohutlar iyice pişirilir.
Bir bardak una yarım tatlı kaşığı tuz ve yumurta eklenip sert bir hamur yoğrulur.
10 dakika dinlendirilir.
Unlanmış tezgahta yufka büyüklüğünde açılır, dikiş yüksüğü ile yuvarlak kesilir.
Kıymaya tuz ve karabiber eklenip yoğrulur, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.
Sıvıyağda kızartılır.
Çorba tenceresine su ve salça alınır, tuz ve nohutlar eklenip kaynatılır.
Kaynayan suya hamurlar eklenip pişirilir.
Kızaran köfteler eklenir, 3-4 dakika daha pişirilir.
Limon suyu eklenip altı kapatılır.
Teryağda kızdırılan nane üzerine gezdirilip servis yapılır.
Once blogumu ziyaretiniz ve uy.icin tesekkur ediyorum.Elinize saglik yuksuk corbasi guzel gorunuyor.Annecimin meshur corbasiydi biraz degisigiyle. Biz de cok severiz.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Rica ederim efendim, ben de iade-i ziyaretinize çok memnun oldum her zaman beklerim.
YanıtlaSilSımsıcak sevgilerle...