Neyse bu tatsız meseleleri bir yana bırakayım, size müthiş bir lezzet tanıtacağım.
Eğer hala denemediyseniz mutlaka yapın,vazgeçemeyeceksiniz emin olun :)
Peynirli pazı sarmasını yemek kursunda yaptık, o kadar lezzetli oldu ki parmaklarımızı yedik.
Çok farklı bir lezzet, bir o kadar da lezzetli...
Pazarda pazı aradım geçen hafta, ben geç gidince kalmamış maalesef alamadım, ama aklımda perşembeye kadar marketten alıp yapayım diyorum tabi tazesini bulursam.Genelde kart kart oluyor marketlerdeki sebzeler.
Sarılmayan küçük pazı yapraklarını ve saplarını da bol soğan ve domatesle kavurduk onları da afiyetle mideye indirdik.
Hadi şimdi tarifine geçelim:
MALZEMESİ:
1 kg. pazı
150 gr. ince bulgur
350 gr. beyaz peynir
1 adet kuru soğan
1/2 demet taze nane
1/2 demet reyhan
50 gr. domates püresi (veya 1 kaşık salça )
3 adet domates
3 adet sarmısak
tuz, karabiber
yoğurt
YAPILIŞI:
Pazı yaprakları ayıklanıp, yıkanıp sıcak suda 4-5 dakika bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır.Naneler ve reyhanlar yıkanıp ince kıyılır.
Peynir, bulgur, soğan, nane, karabiber ve tuz karıştırılır.
Pazı yaprakları sarılır.
Sarmalar fırın kabına yerleştirilir.
Domatesler küp küp doğranır, domates püresi (veya salça) ve zeytinyağı karıştırılıp üstüne dökülür.
175 derecede pişirilir.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp servis yapılır.
Sonrada afiyetle misss gibi mideye indirilir :))
Çok doğru söyledin canım ciddi ciddi can sıkıcı olmaya başladı:(
YanıtlaSilTarifin güzel görünüyor ellerine sağlık benim gonca pazı yese keşke :)
hepimiz derdi aynı:((
YanıtlaSilpazı sarma çok nefis oluyor, ben de pek sevmem ama bu bambaska birşey oluyor çok lezzetli, pazı olduğunu söylemeyin anlamayacaktır :)