MALZEMESİ:
1 paket margarin veya tereyağ ( yumuşak)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta (akı dışına)
1 su bardağı ceviziçi
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına şeker ve tahin alınıp elle iyice karıştırılır.
Yumurta sarısı ve kalan malzemeler eklenip katı bir hamur yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır önce yumurta akına sonra dövülmüş ceviziçine batırılır.
170 ısılı fırında biraz kızarıp çatlayana dek pişirilir.
- cevizin yarısı içine konulursa daha lezzetli oluyor.
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım tarif için teşekkürler:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım, rica ederim :)
YanıtlaSil