25 marttaki yemek kursumuzun lezzetli ve çıtır çıtır böreğiydi...
MALZEMESİ:
5 yufka
300 gr. kıyma
2 kuru soğan
2 havuç rendesi
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz içi
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
Dışına:
yumurta
galeta unu
Kızartmak İçin:
bol sıvıyağ
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir, kıymayla beraber sıvıyağda kavrulur, rendelenmiş havuç ilave edilir.
Bir-iki dakika kavrulur, iri dövülmüş ceviz içi ve ince bulgur eklenip karıştırılır.
Ağzı kapatılıp demlendirilir.
Yufkalar 6'ya bölünür, geniş kenarına ılıyan harçtan konulur ve kalın sigara böreği gibi sarılır.
Börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Harika görünüyor çıtır çıtır, ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim.
YanıtlaSil