Tam da semizotu mevsimindeyken çok lezzetli bir salata tarifi geliyor yemek kursumuzdan.
Benim gibi semizotunu çiğ olarak çok seviyorsanız tam size göre.
Ben çiğ seviyorum çünki semizotunun yemeğini yaptığım zaman hem vitaminin gittiğini düşünüyoruum, hem de tadı biraz buruk oluyor işte o tadı sevmiyorum.
Eşim ise tam tersi yemeğini daha çok seviyor, ben de bir bağ aldığım semizotunu ikimizin sevdiği şekilde yapıyorum hem eşim yiyor hem de ben en sevdiğim şekilde tüketmiş oluyorum.
MALZEMESİ:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 bağ semizotu
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4 dal taze soğan
1 kutu mısır konservesi
1 büyük kuru soğan
2 adet etli kırmızı biber
2 yemek kaşığı hardal
2 diş sarmısak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber,pul biber, nane
iarzuya göre nar ekşisi
YAPILIŞI:
Kuru soğan yemeklik doğranır, sıvıyağda kavrulur.
Ayıklanan bulgurlar eklenip biraz daha kavrulur.
2 su bardağı su ve baharatlar eklenip bulgur pişirilir.
Küçük doğranan kırmızı biberler eklenip karıştırılır, ılımaya bırakılır.
Yeşillikler yıkanıp ince ince kıyılır.
Kalan bütün malzemeler bulgura eklenip harmanlanır.
Servis tabağına alınıp servis yapılır.
olsa da yesek şimdi, çok güzel görünüyor..:))ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.çok nefis gözüküyor.vede çok besleyici.yarasın.
YanıtlaSilDOKUZTEPE bu gün aldım pazardan semizotunu yarına yapacağım yine :) teşekkür ederim
YanıtlaSilUĞURBÖCEĞİ sağol canım,hem tadı da çok güzel hem de çok faydalı.
oo iki lezzet yanyana...Tadıda muhteşemdir eminim, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSil12 mayısa ta yaptığın yorum daha yeni geldi arkadaşım bloggerın azizliğine uğradık:(( teşekkür ederim çok lezzetli olmuştu gerçekten de.
YanıtlaSil