Yine yemek kursundan börek tarifimizle karşınızdayım.
Yanlış hatırlamıyorsam 8.nisan'da yapmışız, tam 1 ay sonra sıra gelmiş...
Terkos denmesinin sebebi ise böreğimiz ıslak bir börek oluyor, biliyorsunuz çeşme sularına terkos denilirdi eskiden.
Yanlış hatırlamıyorsam 8.nisan'da yapmışız, tam 1 ay sonra sıra gelmiş...
Terkos denmesinin sebebi ise böreğimiz ıslak bir börek oluyor, biliyorsunuz çeşme sularına terkos denilirdi eskiden.
MALZEMESİ:
5 yufka
4 yumurta
1 paket margarin veya tereyağ
İçine:
Beyaz peynir, maydanoz
Üzerine:
dilim kaşar peynir, domates
YAPILIŞI:
Tereyağ eritilir ılıyınca yumurtalarla karıştırılır.
Yufkalar 6'ya kesilir, yağlı karışımdan sürülür.
Peynir ve maydanoz karıştırılıp harç hazırlanır.
Yufkalara paylaştırılıp gül böreği gibi sarılır.
Bir tepsiye sıkıca dizilir.
Yarısına gelecek kadar su dökülür.
15-20 dakika bekletilir.
Elle hafifçe suyu sıkılarak yağlanmış tepsiye aralıklı yerleştirilir.
Kalan yağlı karışımdan üzerine sürülür, ince dilimlenmiş kaşar peynir ve domates üzerine yerleştirilir.
170 ısılı fırında kızarana dek pişirilir.
elinize sağlık.....yufkalar tek tek 6ya kesilecek değil mi 2 katlı değil.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilBir yufkadan 6 adet börek çıkacak. Yufkalar tek kat sarılacak. Kesme işleminde nasıl kolayınıza geliyorsa öyle yapabilirsiniz.
tarifinizi denedim ve çok beğendik.teşekkürler...........
YanıtlaSiltarifinizi denedim çok leziz oldu tşk ederim...............
YanıtlaSilBegenmenize çok sevindim, afiyet olsun :)
Silteşekkürler............
YanıtlaSil