Bir haftadır bir türlü bitiremedim davetimdeki tarifleri. Bu hafta o kadar yoğundum ki yorumları bile cep telimden onayladım.Sadece postları yazıp çıktım takip ettiğim bloglarımı bile okuyamadım.Aslında o kadar çok post birikti hangi arada yazabileceksem.Üstelik yarın kursumda başlıyor,oradan da güzel tariflerle geleceğim yine.Neyse sağlık olsun yeter ki...
Uzun zamandır yapmak istediğim bir kurabiyeydi zencefilli kurabiye veya bisküvi.Bir gün önceden hamuru yoğrulduğu için pek fırsat bulamamıştım.Bu sefer denemek istedim.Ve sonuç çok güzel oldu. Özellikle çocukların çok seveceği türden bir kurabiye sütün yanına da çok yakışacaktır.
MALZEMESİ:
100 gr. tereyağ veya margarin
4 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1/5 tatlı kaşığı zencefil tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ,sıvıyağ,yumurtalar,tarçın ve zencefili hamur kabına alıp karıştırın.
Pudra şekeri,un ve kabartma tozunu ekleyip hamur yoğurun.
Hamur kabının üzerini folyo ile sarıp buzdolabında 1 gece bekletin.
Tezgahı unlayıp merdaneyle ince açın.
Bisküvi kalıpları ile kesip tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı bir fırında esmerleşene dek pişirin.
ellerine sağlık arkadaşım. Kurabiyen de çok hoş olmuş Gerçekten de sütün yanına harika olur.
YanıtlaSilSEDA teşekkür ederim arkadaşım, mutlaka denemelisiniz.
YanıtlaSil