Sinop yöresine özel bir çorba.
erişte gibi bizim yörede çorbalık ta kesilir.ve adına para çorbası diyoruz yöreden yöreye belki adıda yapılışıda değişebilir.
Malzemesi:
1 litre kaynar su
3-4 yemek kaşığı çorbalık erişte
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
pulbiber
nane
Yapılışı:
Kaynamış suya çorbalık erişte katılır ve yumuşayana kadar kaynatılır.
Yoğurt çırpılır ve altı kapatılmış çorbanın içine eklenir.
Tuzu ayarlanır.
Üzerine tereyağı eritilerek pul biber ve nane ekleyip çorbanın üzerine gezdirilir.
Not:Ölçüyü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Eğer çorbanız koyulaşırsa yoğurdu sulandırıp ayran gibi de kullanabilirsiniz.
Veya tencereye eklemek yerine tabaklara da yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhaba bana hitap eden bir çorba inşallah akşama deneyeceğim.Sonucu yazarım.Ben büşra:)
YanıtlaSilMerhaba ben büşra çorbayı yaptım çok güzel oldu.Artık her zaman yapacağım.Böyle değişik çorbalarını bekliyoruz.
YanıtlaSilbeğendiğinize sevindim canım afiyet olsun.
YanıtlaSil