Malzemesi:
2-3 patlıcan
2-3 kabak
2-3 patates
2-3 havuç
2-3kırmızı biber
bezelye
1/2 kilo kıyma
2-3 soğan
1-2 yemek kaşığı biber salçası veya domates salçası
nane,pulbiber,karabiber,kekik,tuz
Yapılışı:
Kabakları,patlıcanları,havuçları,patatesleri küp küp doğrayıp az yağda kızartın.
Kırmızı biberleride kızartın
Bezelyeleri haşlayın.
Kıymayı soğanla kavurun.İçine baharatları katın.
Kızaran bütün malzemeyi fırın tepsisine alın.
Haşlanmış bezelyeyi ve en son üzerlerine kıymalı karışımı yayalım.
Salçayı su ile inceltelim içine tuzunu ilave edelim ve kebabımızın üzerine gezdirelim.
Yarım saat kadar fırınlayalım.
Ve servis yapalım.
NOT:öyle bol yağda falan kızartmayın 1 ya da 1,5 su bardağı yağ bütün bu malzemeyi kızartmaya yetiyorda artıyor bile.
ben birde özellikle patatesleri teflon tavaya alıp üzerlerine 1 veya 2 yemek kaşığı yağ ile kızarttım.
eğer bol yağ da kızarırsanız yemeğiniz vıcık vıcık yağlı ve ağır olur.
malzemeyi dilediğinizce eksiltebilir veya çoğaltabilirsiniz.
ben bir kilodan fazla kıyma kullandım.siz yine dilediğinizce ayarlayabilirseniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...