Bu Ramazan da arkadaşım Nuran yapmıştı.
Sonra ilk davetim de ben de yaptım.
Ben eskiden yaptığım tarifi bulamadım ve Nuran dan istedim yeniden tarifini.
Bir kaç arkadaşım da tarif isteyince burada yayınlayayım dedim.
Hatta ilk iftardan artınca tupperware in buzluk kaplarına koyup buzluğa kaldırmıştım.
Ablamı geldiği özel davetimde yenide bir ka tanesini çıkardım ve üzerine sos hazırlayarak önce fotoğrafladım ve sonra servis yaptım.
Malzemesi:
1,5 kilo yağsız kıyma
5-6 adet soğan
1 demet maydanoz
tuz,
karabiber
pulbiber
kimyon
üzerine:
2 yemek kaşığı kadar salça
Yapılışı:
Soğanları rondodan veya robottan geçirelim.
Kıymayı soğanları kıyılmış maydanozu ve baharatları bir kaba alıp iyice yoğuralım.
Eğr robotunuz varsa parça parça yoğurulan harcı robotta da geçirelim.
Fırın tepsisine yoğrulmuş ve robottan geçirilmiş köfte harcımızı alalım ve elimizle bastırarak iyice düzeltelim.
Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 veya 200 derece de pişirelim.
Arzu ederseniz salçayı suyla inceltip fırından almadan önce tepsiye dökebilir veya benim yaptığım gibi servis esnasında da dökebilirsiniz.
Veya üzerine salça yerine bol domates rendeleyip domates sosu da dökebilirsiniz.
.
becerikli fatma! seninkinin sunumu benimkinden güzel olmuş :)) maşallah diyelim...
YanıtlaSilyook canım ne becerisi :)
YanıtlaSilkimin kardeşi kimlerin arkadaşı:)