Burada bahsetmiştim arkadaşım bize iftarda ikram etmişti.
Ben de yeri gelmişken tarifini vereyim dedim.
Bu benim yaptığım tarif Emine Beder e ait.
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek(akşamdan ıslatılmış)
1,5 su bardağı et suyu veya su(pilav için)
4 su bardağı su(mercimekler için)
3/4 çay bardağı sıvıyağ veya tereyağ
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
kuru nane,pul biber( birer çay kaşığı)
tuz
Yapılışı:
Mercimekleri akşamdan yıkayıp ıslatalım.
Ertesi gün tencereye alıp üzerine su ve tuz ekleyerek haşlayalım.
Haşlanmış mercimekleri süzelim ve kenarda bekletelim.
Tencereye yağı ve soğanları alıp pembeleşene kadar kavuralım sonra salçayı ilave edip yarım dakika daha kavuralım.
Bulgurları ekleyerek iyice kavuralım.
Sıcak et suyu veya suyu ekleyip tuzunu ayarlayalım.
Ağır ateşte bulgurlar suyunu çekene dek pişirelim.
Altını kapatıp içine haşlanmış mercimekleri ekleyip karıştırarak pilavı 15-20 dakika demlendirelim.
Üzerine pulbiber ve nane serperek servis yapalım.
yapanlarin
YanıtlaSilyiyenlerin
goruntuleyip yayinlayanlarin :)))
ellerine midelerine saglik:)))
ben senin bloga bakarken sen buraya bakıyorsun:)
YanıtlaSilevettt:)))