Canım annem geçenlerde bir komşusunda yemiş bu keşkeği çok beğenmiş ve ben çok sevdiğim için bize de yaptı.Normalde ya tavuklu ya da etli karışık yapılırdı.Ama bunun eti üzerine konuyor ve tadı gerçektende harika oluyor.
İşte size hemen pratik bir tarif:
Buğdayları akşamdan bir tencereye alıp üzerini aşacak kadar su ekleyip 10-15 dakika kaynatın.
Ertesi gün içine biraz daha su ve tereyağ ilave ederek yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
Etleri kuşbaşı iriliğinde doğrayıp kendi suyunu çekene kadar kavuralım sonra biraz salça biraz tereyağı ve su ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin.
Sonra tabağa keşkeğimizden üzerine etimizden koyup etin suyundan gezdirip servis yapalım...
enfes gözküyor gece gece canım çektii yhaa
YanıtlaSilcanım benim gel sanada yapalım:))
YanıtlaSilbayılırım keşkeğe aslında ailecek bayılırız eşim oğlum ben bi akşamda en büyük boy tenceyi temizliyoruz valla sölemesi ayıptır benimkinide yiyenler bayılır seninde eline sağlık:)))
YanıtlaSil