MALZEMELER:
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
tartın üzerine:
1 paket vişne jölesi
200 gr.ahududu veya böğürtlen veya frambuaz
(taze veya dondurulmuş:)
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.Unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.Tart kalıbını yağlayıp un serpip hamuru kalıba boşaltalım ve 180 ısılı fırında pişirelim.
Tartı kalıbı içinde soğutup çıkaralım.Aynı kalıbı yıkayalım.Jöleyi üzerindeki tariften 1/2 su bardağı eksik su ile hazırlayalım.Meyvalarımızı jöleye ekleyip karıştıralım.Tart hamurunu pişirip yıkadığımız kalıba jöleye boşaltalım.Jöle donana kadar buzlukta bekletelim.Donan jöleyi kalıbı ile birlikte tartın üzerine ters çevirelim.1/2 saat jölenin tart altlığına yapışmasını bekleyelim.Kalıbı dikkatle çıkaralım.servis yapana kadar buzdolabında saklayalım.
(ben jöleyi bir türlü kalıptan çıkaramadım jöle kalıbının tabanına sıcak su ile ıslatımış bez serdiğim halde.en sonunda fazla vaktim kalmayınca spatula ile kaldırıp tartın üzerine yapıştırmak zorunda kaldım.eğer vaktiniz varsa beklemenizi tavsiye ederim.çünki bu görüntü o kadar güzel görünmüyor:( fotoğrafladım ama sadece tarifini vermek için)
ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSil