Kimler olduğunu belirtmeyeceğim, sevdiklerim ve beni sevenler vardı.Hatta süpriz misafirlerim geldiler, çok sevdiğim bir dostumun yanında çok kısa bir süre bile olsa, evime konuk oldular, beni onurlandırdılar.
Çok keyifle hazırlandım o güne, bir gün öncesi yemek kursum, ondan önceki günü ise mantı günümüz olmasına rağmen...
Ben çok keyif aldım o günden,umarım misafirlerimde benim gibi keyif alarak ayrılmışlardır evimden..
O güne gelen-gelemeyen bütün misafirlerime sevgilerimi gönderiyorum.
Bu postu dört gözle bekliyorlar aslında tarifleri almak için :))
Sözü kısa kesiyorum ve artık masamızın fotoğraflarına geçiyorum:
farklı açılardan masamızın genel görünüşü
alttaki foto da ışık vurmuş camdan kusura bakmayın :(
Beşamel soslu tavuklu kırma börek
Kremalı fırında kumpir
Pembe rüya ( pancar salatası )
Çikolatalı kokostar
veeee
3 katlı meyvalı yaş pasta
Fotolarını tek tek yayımlamayacağım tarif verirken ekleyeceğim...
3 katlı pastanın ve geçen davetlerimde yaptığım pastaların tariflerini de birlikte arka arkaya ekleyeceğim inşallah.
Şimdi o gün en çok reytingi alan böreğimin tarifini vereceğim.
Emine Beder'in kitabında buna benzer bir tarif vardı, aslında onu yapacaktım ama öyle yaparsam belki kuru olacağını düşündüm ve vazgeçtim, iyi ki vazgeçmişim ortaya (abartısız) muhteşem bir lezzet çıktı.
MALZEMESİ:
1 tavuk göğsü
6 yufka
tuz,karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı teryağ
2,5 yemek kaşığı un( tepeleme)
3 su bardağı süt
tuz
bol miktarda kaşar peynir
YAPILIŞI:
Tavuk göğsü bol suda haşlanır. Didiklenip tuz, karabiber eklenip karıştırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine yufkalar tek tek dizilir ve herbirinin arasına kepçe yardımıyla bol miktarda tavuk suyundan gezdirilir.
En üste didiklenmiş tavuk etleri konulur.
Beşamel sos hazırlanıp tavuk etlerinin üzerlerini kapatacak şekilde sürülür.
200 ısılı fırında beşamel sos biraz kızarana kadar fırınlanır, bu arada kabaran yerler için bir kaç yerinden bıçakla delinir.
Fırından alınıp üzerine bol miktarda kaşar peynir serpilip tekrar fırınlanır.
Kaşar peynirler eriyip kızarana dek pişirilir, sıcak servis yapılır.
Masan çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif en yakın zamanda deneyeceğim çok güzel görünüyor:)
ellerine sağlık , süper ikramlar hazırlamışsın hemde çocuklu halinle, baravo vallahi.Çok özendim sana...maşallahh,
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilmasanız çok hoş görünüyor...Tbai yapılan ammacıklarda:) şayet merakımı mzaur görürseniz yemek takımınızın markasını sormak isterim...teşekkürler
İKİZ ANNESİ teşekkür ederim canım, en kısa zamanda denemelisin çook lezzetli oluyor kesinlikle tavsiye ederim...
YanıtlaSilİÇİMİZDEKİ KARNAVAL teşekkür ederim canım beni şımartıyorsunuz, bu arada benim henüz çocuğum yok, rahata pek alıştık, olunca böyle şeyler yapabilir miyim bilemiyorum :)
ADSIZ bloguma hoşgeldin, güzel yorumun için ayrıca teşekkür ederim, keşke adını yazmış olsaydın daha iyi olurdu. Yemek takımım royal bone china satiny koleksiyonu...
merhabalar ben bu böreği iftar davetine yapmak istiyorum benim sorum bütün yufkalar bitnceye kadar sadece tavuk suyu ile bolca ıslatıp en sonmu eti koyuyoruz veya bol su ile ıslandığında hamur olmuyormu yufkalar sevgiler
YanıtlaSilhaa birde tavuk göğsü yağsız tuzsuz birşey oluyor bütün tavuk alıpmı haşlamalı yoksa sadece tavuk göğsü yeterli oluyormu
YanıtlaSil