Ekler pastamızı yemek kursunda değerli iki arkadaşımız yaptılar.
Taaa 25 martta yapılmıştı, o zamandan beri yayımlanmayı bekliyordu, kısmet pasta haftamızaymış.
MALZEMESİ:
Hamur İçin:
100 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tutam tuz
4 yumurta
Krema İçin:
500 gr. süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
100 gr. margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 vanilya
limon kabuğu rendesi
Üzeri İçin:
100 gr. bitter çikolata
100 gr. nutella
YAPILIŞI:
Tencereye yağ,su ve tuz konulur.
Kaynayınca un birden boşaltılır, sürekli karıştırılarak 7-8 dakika pişirilir, altı kapatılır.
Ilıyınca yumurtalar tek tek kırılıp mikserle hamura yedirilir.
Yumuşak bir hamur hazırlanır.
Krema torbasına doldurulur, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkılır.
170 derece ısılı fırında kapağı hiç açılmadan kabarıp kızarana dek pişirilir.
(soğuyana kadar fırından çıkarılmayacak, kapak hiç açılmayacak.)
Krema malzemeleri küçük bir tencerede pişirilir.
Çikolata ve nutella beraber, benmari usulü eritilir.
Soğuyan ekler hamuru boydan kesilir, içine krema doldurulur, üzerine çikolata sürülüp soğutulup servis yapılır.
Bu hafta kesin kilo alırız:)))
YanıtlaSilEllerinize sağlık canım çok güzel görünüyor:)
mmhhh çok lezzetli görünüyorlar :)
YanıtlaSiltadı çok güzel ama yapımı çok zahmetli...Nefis görünüyorlar...
YanıtlaSilİKİZ ANNESİ bu haftalık bitti şimdilik,diyete devam edebiliriz :)
YanıtlaSilCİCİCİ sağol canım teşekkürler :)
İÇİMİZDEKİ KARNAVAL yapımı biraz zahmetli ama yemesi çok keyifli :)
ıspanaklı kekde süperde ben bunlara bayıldım.bir tane uzatsana canım ya.
YanıtlaSilellerine sağlık
UĞUR BÖCEĞİ al canım bak fotoğraftan hemen bir tane hazır yapılmış :) sağol canım
YanıtlaSil