Benim çok sevdiğim bir salata.
Rengi, tadı, görüntüsü, lezzeti harika.
Size tavsiyem misafirlerinize yaparken elinizi korkak alıştırmayın malzemeyi booool tutun, çünki çok lezzetli olduğu için çabuk tükeniyor :)
Bana da arkadaşım aynı şeyi söylemişti, sözünü dinledim 2 kilodan yaptım, hatta keşke daha fazla yapsaydım dedim.
Daha önce çiğ olarak salatasını yapıp tüketiyordum pancarı, sonra arkadaşımda pişmiş şeklini yediğimde daha çok hoşuma gitti.
Çiğ olarak yaptığım pancar salatasının tarifini buraya eklemişim isterseniz bakabilirsiniz.
MALZEMESİ:
kırmızı pancar
sarımsak
yoğurt
tuz
dereotu
ceviziçi
YAPILIŞI:
Özellikle ölçü vermiyorum,gelen misafirinize göre ayarlayabilirsiniz.
Kırmızı pancarlar güzelce yıkanır ve düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlanır.
Kabukları soyulup rendelenir.
Servis yapacağınız zaman içine yoğurt,tuz, dereotu ve az miktarda ceviziçi ekleyip karıştırılıp servis yapılır.
- Normal tencerede biraz uzun sürüyor haşlanması, o yüzden düdüklü tencere tercih ediyoruz.
- Sulanmaması için herşeyini kenarda hazır bekletin, servis yapacağınız zaman karıştırın.
- Süzme yoğurt kullanırsanız sulanmayı en aza indirmiş olursunuz.
ben kırmızı lahana sandım görünce okuduğum halde:)
YanıtlaSilçünkü ben kırmızı lahanayı robotta parçalyıp çiğ olrak sarımsaklı yoğrt ve mayonezle karıştıruyom ama bunu da merak ettim.
size afiyet olsun
Çok güzel oluyor bu salata.Ellerine sağlık canım afiyet olsun:)
YanıtlaSilSEZOBİGO kırmızı lahanahın tarifi de var blogumda oda çok lezzetli oluyor, ama bu bambaşka bir lezzet oluyor çok nefiss kesinlikle tavsiye ederim.
YanıtlaSilİKİZ ANNESİ sağol canım teşekkür ederim.