Abimler akşam yemeğe gelecekleri gün o kadar çok işim vardı ki aslında.Yabancı değiller nasılsa deyip buyrun gelin dedim,abimi kıracak değilim ya.Hem o gün evde temizlik var ve benim dışarda bir sürü işim var.İşimi halledip mutfağa girdiğimde saat neredeyse 17 olmak üzereydi.üstelik bizimkiler de yola çıkmışlardı,köprü trafiğini göze alırsak 1,5 saatten önce gelemezler diye düşünüp giriştim yemeğe.pratik şeyler yaptım ama tatlısız olmaz dimi.Defterlerimi karıştırırken bu revaniyi buldum gayet kolay ve çok pratik tadı da çok güzeldi.Yani ben bile yedim.Bu kadar çene yeter sanırım şimdi tarifini vereyim.(o akşam masanın fotoğrafını çektiğimi sanıyordum ama bilgisayarda bulamadım tekrar makinaya bakayım eğer bulursam eklerim inş.)
MALZEMESİ:
3 tane yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvıyağ
3,5 kahve fincanı un(ben unutup 3 koydum)
2 havuç
1 vanilya
1 kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
limon suyu
YAPILIŞI:
1.Önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
2.Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu,irmiği,sıvıyağı,unu,rendelenmiş havuçu,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarıyla çırpalım.
3.Yağlanmış yuvarlak borcama veya aynı büyüklükteki tepsiye döküp fırına sürelim.
4.Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatıp içine limon suyu katalım.Fırından çıkan tatlının üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim ve sönmüş fırında biraz bekletip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...