Tam çilek zamanı çok güzel bir tart.yapımı kolay ve pratik ama siz siz olun sakın silikon kapta yapmaya kalkmayın.Ben denedim ve çıkartırken parçalıyor.Bunu da iki kişi incelikle kalıptan çıkardık ve yakındaki borcama koyduk.Aslında çok şık bir servis tabağında daha güzel bir görüntü olurdu.Ama o an sağ salim çıkartalım tartı diye düşündük.Tarif Emine Beder'e ait
MALZEMESİ:
2 yumurta sarısı
150 gr.yumuşak margarin/tereyağ
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
TARTIN ÜZERİNE:
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 kg. çilek
1 paket tart jölesi
YAPILIŞI:
1.Unun ortasını açıp şekeri,yumuşatılmış yağı,
kabartma tozunu,yumurta sarılarını özlü bir hamur olana dek yoğuralım.
2.25-30 cm.,çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serperek hamuru yerleştirelim kenarlarını biraz yükseltelim ve çatalla bir kaç yerinden hamuru delelim.
3.Tartı 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
4.Krema için sütü unu ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirelim.Ocaktan alınca bir kaç dakika mikserle çırpalım.Soğuttuktan sonra tartın üzerine düzgünce yayalım.Yarıya kesilmiş çilekleri de kremanın üzerine aralıksız yerleştirelim.
5.Üzerinde yazan tarifine göre hazırladığımız tart jölesini çileklerin üzerine gezdirip buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım.
slm fatma hanım tarifiniz güzel görünüyor biraz daha farklı tariflerde eklerseniz tariflerinizden yararlanmak isterim. bebek içiin kurabiye falan biliyormusunuz tariflerinize eklerseniz ikizlerime yapmak isterim bu arada bebeğiniz vardır herhalde profilinizi incelediğimde göremedim .
YanıtlaSilmerhaba şevval hanım zaman buldukça yeni tarifler eklemeye çalışıyorum,pek fazla fırsatım olduğu da söylenemez.Allah bağışlasın ikizlerinizi de onlar için bi kaç tarif eklerim inş.en kısa zaman da.Benim henüz bebeğim yok.
YanıtlaSil