Nurancığımdan muhteşem bir lezzet.
MALZEMESİ:
3 su bardağı kekun
200 gr margarin veya tereyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı beyaz peynir ve kaşar peynir
üstü için:
2 yumurta
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Yağı,yoğurdu ve unu bir kaba alıp yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru ikiye ayırın.
Yarısını yağlanmış tepsiye elinizle bastırarak yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar ve ezilmiş beyaz peyniri sürün.
Kalan hamurdan uzun şeritler yapın ve peynirlerin üzerini dilediğiniz gibi kapatın.
Yumurtaları sütle çırpıp tepsimizin üzerine dökün.
Sıcak fırında 200 derecede pişirin.
Nurancığımın ellerine sağlık hepsi çok güzeldi! Bu aralar nete pek takılamıyorum, hem de ablamız başka iş buldu ablasız kaldık yine :( Uykularımız da çok kötü depresifiz birkaç gündür:( bu kadar olumsuzluk bir araya gelmeseydi yeni çılgınlıklar için bize davet edecektim herkesi:(
YanıtlaSilyaa çok güzel görünüyor bu.. Afiyetle götürdün di mi? :)))
YanıtlaSilDilekce'm hem de nassi yedi bitirdi hepsini anlatamam :))))
YanıtlaSilesracım canım bayramdan sonra inşallah hem sen de yeni birini bulursun o zamana kadar.
YanıtlaSildilekciğim evet götürdüm ama napimm çok lezzetliydi :)
sofra örtüsü bana laf atana da bak hele nerdeyse bize bırakmıyordun:)))
afiyet olsun ne zaman isterseniz yaparım. Şimdi elimde birkaç tane Antakyaya özgü tarifler var.Bir iki denemeden sonra yine sizi çağırıp yediririm inşallah.Bloglarınıza da gün doğar :))
YanıtlaSilinşallah canım ilk denemeleri bizde de yapabilirsin yani sorun değil biz yeriz nasılsa:))
YanıtlaSil