Ayıptır söylemesi ama çok lezzetli oldu ehh ne de olsa bizim elimiz değdi:))
MALZEMESİ:
1 kilo kuşbaşı et
3-4 yemek kaşığı tereyağ
3 orta boy kuru soğan
2 adet domates
3 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
İrice doğranmış soğan ve et tereyağda kavrulur.
Doğranan domatesler ilave edilir.
Halka doğranan havuçlarda eklenir sıcak su ilavesiyle pişmeleri sağlanır.
İri doğranan patates ve bezelyeler ilave edilir.
Bütün sebzeler pişince tuz ve karabiberi eklenerek altı kapatılır.
- kısık ateşte yaklaşık 2,5 saatte pişirdik.
- sebzeleri ve eti hep iri doğranacak.
- eğer domates yerine kekik koyarsanız o zaman da orman kebabı olur.
- dilerseniz 1 kaşık salça da ilave edebilirsiniz,malum mevsim kış ve domates zamanı değil.
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar.
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilNerde bu yemek kursu,ben de katılsam :))
mimm..ellerinize saglik... kardesscigimin eli deger de guzel olmaz mi...bit tabbii
YanıtlaSilFuat Gencal teşekkür ederim Fuat bey.
YanıtlaSilZeliha-umut sepeti teşekkür ederim canım,İstanbul da:)
Sofra örtüsü teşekkür ederim ablam,o senin güzel düşüncen :)