MALZEMESİ:
4 adet havuç
2 tavuk but
1 su bardağı tel şehriye
biraz sıvıyağ
tuz,karabiber
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Tavuk bol suda haşlanır.
Rendelenmiş havuç ve sıvıyağ tencerede biraz kavrulur .
Tavuk suyu ve didiklenen et eklenir.
Kaynayınca tel şehriyesi eklenir.
Şehriye pişince 1 kasede çırpılan yumurta sarısı ve limon suyu çorbayla ılıştrılıp ilave edilir.
Bir iki taşım kaynatılır.
Tuz ve karabiberi eklenip altı kapatılır.
Arzuya göre kıyılmış maydanozla servis yapılır.
hasta çorbası da denebilir sanırım tam kışa girerken.
YanıtlaSilevet aslında öyle de denebilir:))
YanıtlaSil