Gelelim bizim hamsili pilava...
MALZEMESİ:
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
biraz sıvıyağ
2 su bardağı su (pilav için)
1 paket kuşüzümü
1 paket dolmalık fıstık
biraz maydanoz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı nane
1 kesme şeker
tuz.karabiber
YAPILIŞI:
Pirinçler sıcak suda 20 dakika bekletilir.
Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak sıvıyağda kavrulur.
Pirinçler eklenir biraz daha kavrulur.
Tuz.şeker ve suyu ilave edilir pişirilir.
Pilav pişince kıyılan maydanoz ve kalan baharatlar eklenir ve karıştırılır.
Demlenmeye bırakılır.
Ayıklanmış hamsiler biraz tuzlanır.
Dışı alta gelecek şekilde yağlanmış kalıba sıkıca dizilir.
Yanları yine hamsiyle kapatılır.
Pişirilen pilav içine yayılır.
Kalan hamsiyle pilavın üstü kaplanır.
200 ısılı fırında kızarana dek pişirilir.
Ters çevirerek servis yapılır.
- hamsileri kalıba çok sık dizmek gerekiyor üst üste gelecek şekilde.hamsiler kızarınca küçülüyorlar.
- çok fazla yağ kullanmayın hamsi yağlı olduğı için ağır gelebilir.
- biz o gün kalabalık olduğumuz için 2 ölçü kullandık
- ve kalıp olarakta yuvarlak borcama yaptık.
Biz masada yemeğimizi yerken arkadaşlarımız hemen fırında helva hazırladılar.Hamsili pilavımızın arkasından helvamızı yedik.
Ben daha önce yemekteyiz programında görmüştüm ilk olarak fırında helvayı.
MALZEMESİ:
1 kilo gr. sade tahin helva
1 limon suyu
1 su bardağı ceviziçi
YAPILIŞI:
Helva bir çatal yardımıyla iyice ezilir.
Dövülmüş ceviziçi ve limon suyu eklenir.
Fırına dayanıklı kaplara paylaştırılır.
180 ısılı fırınfda helvalar eriyip kızarana dek pişirilir.
Ilık olarak servis yapılır.
- mangalda en son kalan közün üzerinde de pişirilebilir.
Maşallah canım sana,ne kadar da güzel hazırlamışsın öyle hamsileri tek tek..
YanıtlaSilÇok da nefis görünüyor,ellerine sağlık..
Afiyet,şifa olsun..
sevgilerimle..
goruntu muhtesem pilavda, biraz zahmetli bir yemek...peki hamsilerin tadi nasil oldu, bugulama gibi mi?
YanıtlaSilZeliha canım yemekler grup halinde yapılıyor,ben ve 2 arkadaş avcı kebabını yaparken,3 arkadaşda hamsili pilavı yaptılar.Arkadaşlarımızın eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilsevgiyle kalın.
Sofra örtüsü dün cevablamıştım ama burada da yazayım pek buğulama gibi değilde fırında kızarmış hamsi gibi oluyor.