Geçen hafta sonu ani bir kararla karşıya geçtiğimde annemlere de uğramıştım,hatta gece kalmıştım.Ertesi gün annemle babam pazara gitmişler ve ben ne seviyorsam onlardan almışlardı. eşim çok seviyor kabak tatlısını annemde almış baya bir çoktu ben ise yarısını aldım.Ve Handan ablalar geldiğinde onlara yaptım...Tesadüf annemde geldi ve kızım senin ki benden daha lezzetli olmuş dedi:))
MALZEMESİ:
Balkabağı
Şeker
Ceviziçiherhangi bir ölçü vermiyorum benim ölçüm yok gözkararı şeker kullanıyorum...
YAPILIŞI:
Balkabaklarının kabuklarını soyalım ve büyük parçalara ayıralım.
Önce yıkayalım sonra tencereye dizelim.
Kabaklarının üzerini kapatacak kadar şeker katalım ve bir gece bekletelim.(eğer vaktiniz yoka bekletmeyebilirsiniz)
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
Servis tabağına alıp üzerini ceviziçi ile süsleyelim.
eğer ki evinizde bol miktarda kaldı ve siz yemekten bıktınız o zamanda içine bisküvi kırıp, ceviziçi,kayısı v.b yemişlerden katıp karıştırın bir kç saat buzdolabında bekletip üzerine kremşanti sürüp servis yapın..
enfes görünüyooooooooooo bende istiom:))
YanıtlaSilgel sana da yapayım tatlım:))
YanıtlaSil