Annemde yattığım günlerde Nazmiye yengem ben çok seviyorum diye bu bizim (Sinop) yöresinin geleneksel katlamasını (diğer yörelerde katmer olarak bilinir)yapıp getirmiş.İçine ben havuç salatası sarıyorum nefis oluyor.Herhangi bir ölçü vermiyorum çünki ne annemin ne de yengemin elinin ölçüsü var.
1.Un, su ve tuz ile biraz katı bir hamur yoğurulur.Biraz dinlendirilir.
2.Yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp beze yapılır.
3.Bezeler oklava ile büyütülür,içi sıvıyağ ile yağlanır kenarlardan içe katlanır.
Karşılıklı kenarlarda üst üste getirilir ve dinlenmeye bırakılır.
4.Bütün bezeler aynı şekilde yapılır ve ilk yapılan katlanmış hamur yeniden
oklavayla açılır.Saçta veya büyük teflon tavada altı üstü yağlanarak pişirilir.
Sıcak sıcak servis yapılır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...