Nazmiye yengemden dumanı üstünde un helvası....
MALZEMESİ:
1 paket tereyağ(margarin)
1 çay bardağı sıvıyağ
4 servis kaşığı un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
1.Tereyağı eritip sıvıyağı ilave edin.Üzerine unu ekleyip iyice karıştırın.Suyunu salıp boza kıvamına ve pembeleşene kadar kavurun.Şerbeti kaynatıp, kavrulmuş helvanın üzerine hızlı hızlı karıştırarak dökün.Güzelce karıştırın ve dinlenmeye bırakın..
(bu helvanın özelliği bilekleriniz ağrıyana kadar karıştırmak:))
helvayı yapmak istiyorum ama servis kaşığı ölçüsünü anlıyamadım.yemek kaşığı olarak ölçü alabilir miyim...
YanıtlaSilservis kaşığı dediğimiz kepçe vs. setlerindeki büyük kaşık oluyor.
SilÇelik, tahta veya plastik farketmez. yemek kaşığı daha zor olabilir.