MALZEMESİ:
5 adet yufka
1 kase su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
tavuk suyu
yoğurt
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
1.Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları üst üste döşeyelim ve aralarına su ve yağ karışımını dökelim.
2.Üzerine 1 yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırına verelim.
3.Fırından çıkarınca dilimleyerek üzerine tavuk suyu gezdirip 5 dakika daha fırında tutalım.
4.Dilimlenmiş sade börekleri servis tabağına alalım ve üzerlerine önce birer kaşık yoğurt dökelim.
5.Didiklenmiş tavukları da böreklerin üzerine koyup tavada kızdırılmış pulbiber ve naneli yağımızdan biraz gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...