Ekmek reyonunun önünden geçerken gözüme tortillalar çarptı. Alıp almamakda kararsız kaldım, acaba ne yapsam, sahur için yufka yerine bunu mu kullansam diye düşünürken, birden kafamda ampuller yandı :)
Nasıl olsa tavuk pişireceğim dürüm yapayım dedim.Eve gelince tavuğu marine etmek için Lezzet dergisini karıştırdım. (Beni tanıyanlar iyi bilir tavuk sevmediğimi, ya da şöyle diyelim körili tavuk dışında çook zor tüketiyorum, hep tavuk kokuyor gibi geliyor.) İşte bu yüzden ben de tüketebilmek için dergileri karıştırken yine dört ayak üstüne düştüm :) Tam benim de yiyebileceğim gibi bir tarif buldum. Tavukları hemen sosa buladım buzdolabına kaldırdım ve bu sefer de dürümlerin içine başka ne koyabileceğimi düşündüm.
Hafif birşeyler olmasını istiyordum çünki bizim evde diyet var :) Ve aklıma gelen şahane (çok da mütevaziyimdir ) fikirle ortaya müthiş bir lezzet çıktı üstelikte çoook hafif :) :)
MALZEMESİ:
( 4 kişilik )
Sosu İçin:
500 gr. piliç ızgara veya piliç biftek
1 su bardağı yoğurt
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil (ben toz olarak kullanım)
2 diş sarımsak
tuz
İç Malzemesi:
4 tortilla
1 kabak
1-2 domates
5-6 sivri biber
göbek kıvırcık
6-7 kornişon turşu
arzuya göre soğan
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içine yoğurdu ve baharatları koyup çırpın ve tavukların her iki tarafınıda bu karışıma bulayın.Ve en az 6 saat en ideali 1 gece buzdolabında bu sosun içinde bekletin.
Tavayı kızdırın üzerine çok az sıvıyağ gezdirin ve kızmış tavaya tavukları dizin.
Harlı ateşte altı üstü kızarana dek pişirin.
Bir kenarda ızgarayı ısıtın, kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ince kesin.
Her iki tarafını da zeytinyağıyla hafif yağlayın, ısınmış ızgaraya dizin.Ve iki tarafını da kızartın.Kızarmış kabakları bir tabağa alıp ince uzun dilimleyin.
Sivri biberleri de ızgaraya dizin onları da ızgarada kızartın.
Soğanları halka halka kesin dilerseniz onları da ızgarada çevirin.
Domatesleri ince ince dilimleyin.
Tortillaları önce hafif ısıtın.
İçine önce biraz göbek kıvırcıklardan koyun,
Üzerine ince uzun kabakları onun üzerine soğanları biberleri ve domatesleri sonra dilimlenmiş tavuk etlerini ve en son kornişon turşuları koyun. Ve sarın.
Dilerseniz ilk resimdeki gibi de tüketebilirsiniz veya benim yaptığım gibi tost makinasında bir kaç dakika daha ısıtıp servis yapabilirsiniz.
İftar saati biraz ayrıntılı oluyor ama ısıtılınca ben daha çok beğendim.
Hadi bakalım yapacak olanlara kolay gelsin.
- bu arada ben soğan koymayı unutmuşum eşim hatırlattı soğanı nerde diye,
- eğer yoğun baharat seviyorsanız miktarı daha da arttırabilirsiniz.
merhabaa ben geldimmm, Yine dokturmussun canim benim ellerine saglik. muhtesem gorunuyor
YanıtlaSiloyy çok güzel görünüyor gerçekten. soslu tavuk dürümlere bayılırım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilhımm gecenlerde benzerinden yaptım bende
YanıtlaSilDİLEKCE canım seni burada görmek ne kadar güzel, özlemişim yorumlarını.çok teşekkür ederim öpüyorum canım Allaha emanet ol.
YanıtlaSilYEMYEŞİLDENİZ çok teşekkür ederim canım :)
SEVECEN alalım senden de tarifini canım
ya fatmam ya ne pişirsem diye blogunda gezinirken geçen yılki iftar postlarımızı gördüm, ramazan öncesi yorgun bir anımda bu yıl dışarda yapalım dediydim ama görünce gaza geldim yine yapalım ya, çok güzeldi çok eğlenmiştik!!! ama önce biz şu bol çamaşırlı ve stresli tuvalet eğitimi kampını tamamlayalım da:) Bu arada facebookta yayınlamıyorum ama ben de dün iftarda ton balığı soslu spagetti yaptım, tamamen bana ait bir makarna sosu tarifi belki fikir olur diye söyleyeyim dedim, istersen tarifini de veririm:)))) soslu tavuğu ben de yapıyorum ama sebzeyle dürüm hiç aklıma gelmemişti, güzel tarif ellerine sağlık!
YanıtlaSilBen sicagi sicagina yemis biri olarak harikdaydi diyorum baska bisi demiyorum. elcagizlarina saglik..
YanıtlaSil.esra sen asil pers cumbusu kacirdin, keske gelebilseydin, benim icin cok ozel 2011 anisi olarak kaldi diyeyim, sen anla ne kadar ozel oldugunu :)